Sport

Tenismanul Radu Albot va juca în finala turneului de la Furth

Moldoveanul s-a calificat în actul decisiv al competiției după ce l-a învins ieri în două seturi (6-1, 6-4) pe jucătorul Tobias Kamke din Germania. Partida a durat o oră și jumătate. În setul al doilea, Radu Albot a fost condus cu 4-2, dar a revenit spectaculos, cîștigînd patru game-uri consecutiv.

Astăzi adversarul său va fi un alt jucător german, Jan-Lennard Struff, siutat pe locul 102 în clasamentul mondial. Radu Albot ocupă locul 143 în acest top.

Pînă la meciul final jucătorul moldovean i-a mai învins pe Albert Montanes (Spania), numărul 98 mondial în prezent, pe fostul cîștigător de la Wimbledon (Marea Britanie), categoria juniori, Thiemo de Bakker din Olanda și Guilherme Clezar din Brazilia.

Cîştigătorul turneului va primi 90 de puncte ATP şi 6150 de dolari.

Radu Albot a urcat în 2015, în premieră, în Top-100 mondial la individual. Cea mai bună poziționare a sa în acest clasament a fost locul 85. El este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile. A cîștigat în cariera sa 14 turnee Futures și unul Challenger la individual și 15 la dublu. Anul curent s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la Roland Garros (Franța), repetînd performanța din 2014 cînd a mai promovat în prima fază a unui turneu de Grand Slam, US Open.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *