Actualitate

Terapie naturală: cirirpitul păsărilor este cel mai bun antidot împotriva stresului

Stephen Moss, naturalist e de părere că timpul petrecut în natură este antidotul perfect față de presiunile vieții moderne. A ieși cât mai des în natură – și mai ales a asculta păsările – nu ne aduce doar beneficii fizice – ne ajută, de asemenea, să ne îmbunătățim sănătatea mentală și emoțională, fericirea și bunăstarea. Și nu este vorba doar de un sentiment cald, de confort.

 

Oamenii de știință de la Universitatea din Surrey au studiat “beneficiile restaurative ale păsărilor”, prin testarea faptului dacă într-adevăr pot ele, păsările, să ne ameliorează starea de spirit. Ei au descoperit că, din toate sunetele naturale, cântecele de păsări au fost cele cele mai adesea considerate terapeutice împotriva stresului, permițându-le oamenilor să-și reorienteze atenția.

Cu alte cuvinte, păsările sunt foarte bune pentru noi – ceva care nu îi va surprinde pe cei care scultă zilnic înregistrări de ciripit de păsări. Însă viața a devenit foarte grea pentru toate păsările cântătoare migratoare. Păsările migratoare din România includ un număr de 150 de specii, inclusiv formele neclocitoare. Ele sunt formate din acele specii care vin numai în sezonul cald în România pentru a cuibări, urmând ca la apropierea sezonului rece să se reîntoarcă în cartierele de iernat. Din totalul speciilor cunoscute pe teritoriul României, aproximativ 100 de specii sunt sedentare, 150 migratoare, 40 oaspeți de iarnă și 60 specii de pasaj.

https://www.tabu.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *