Actualitate

„Termocom” va continua să livreze agent termic

Despre aceasta au anunţat responsabilii de la „Termocom”, în cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor Primăriei Chişinău. Cu toate acestea, părerile oamenilor sunt împărţite. În timp ce unii consumatori cer să fie deconectată căldura pentru a mai economisi, alţii insistă ca agentul termic să fie livrat până când temperaturile de afară vor fi constante. 

„Continuăm să livrăm agent termic, cu toate că pe parcursul ultimelor săptămâni am fost telefonați de către mai mulți consumatori, care ne-au cerut ca agentul termic să fie deconectat. Însă, în conformitate cu prognozele meteorologilor, am hotărât să livrăm agent termic până la încălzirea vremii” a spus viceprimarul capitalei, Vlad Coteț.

În acest context, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a cerut administratorilor blocurilor de locuit să coordoneze deconectarea agentului termic pentru a evita eventualele accidente.

„Agentul termic trebuie să fie furnizat mai departe. Acolo unde există surplus, fiecare este liber să deconecteze căldura de la branșament. În cazul în care vom vedea că temperaturile vor crește, se va trece la circuitul de vară. Deocamdată, administratorii sunt rugați să intervină la nivelul blocului locativ pentru a reduce sau a opri furnizarea agentului termic”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Startul sezonului de încălzire 2015-2016 a fost dat pe 12 octombrie. Conform regulamentului, sezonul de încălzire se încheie după ce trei zile consecutiv media zilnică depășește 8 grade Celsius. Anul trecut, sezonul de încălzire a fost încheiat pe 10 aprilie.

Sursa: trm

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *