Ultima oră

Tezele de doctorat, în care figurează numele decanului Facultăţii de Drept al USM, Sergiu Brânză, şi al avocatului Viorel Berliba, vor fi verificate

Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, Andrei Chiciuc. Acesta susţine că din comisia care va examina dosarele vor face parte şi experţi independenţi.

„Am identificat la noi depuse la Agenţie opt dosare, care sunt în proces de examinare În aceste opt dosare, persoanele figurează în calitate de conducător ca preşedinte, membru. Noi vom examina încă odată procedural dacă este respectată procedura de susţinere a tezelor de doctorat. La şedinţa Consiliului de conducere noi vom aproba noile comisii de experţi”.

Contactat de postul nostru de televiziune, rectorul Universităţii de Stat din Moldova, Gheorghe Ciocanu, a refuzat să comenteze cele întâmplate.

Ieri după amiază, ofiţerii CNA au descins în biroul lui Sergiu Brânză, dar şi la domiciliul lui Viorel Berliba.

În urma percheziţiilor, procurorii au ridicat telefoane mobile şi mai multe teze de doctorat.

Potrivit CNA, în luna august, avocatul Viorel Berliba, care este şi membru al Comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, i-ar fi oferit lui Sergiu Brânză bani pentru ca doi doctoranzi să fie avantajaţi la susţinerea tezei.

Bănuiţii au fost escortaţi la CNA pentru audieri.
 
Sursa: canal2.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *