Ultima oră

Thailanda: Camasile rosii sfideaza puterea

 Ieri, autoritatile thailandeze au ordonat arestarea liderilor protestelor Camasilor Rosii implicati in ocuparea Parlamentului saptamana aceasta si au suspendat zeci de site-uri si un post de televiziune loial cauzei lor, informeaza NewsIn. [Protest inedit in Thailanda: Cladirea Guvernului a fost stropita cu sange]

Puterea a evitat deocamdata sa foloseasca forta pentru a pune capat protestelor care au atras zeci de mii de oameni, ceea ce subliniaza diviziunea profunda dintre elita din Bangkok si populatia saraca, din zonele rurale.

"Guvernul nu este interesat de vietile oamenilor, dar este ingrijorat ca ar putea fi sparte geamurile unor malluri. De aceea guvernul nu a folosit deocamdata forta pentru a inabusi" manifestatia, a declarat liderul Camasilor Rosii, Jatuporn Prompan.

Manifestantii, care il sustin pe fostul premier Thaksin Shinawatra se strangeau in prezent pentru ceea ce se anunta o noua demonstratie majora vineri, urmand sa se indrepte spre 10 locuri nespecificate.

Guvernul a decretat miercuri starea de urgenta, dupa ce protestarii au fortat intrarea in Parlament. Alesii au fugit, iar mai multi inalti oficiali din Guvern au fost evacuati cu elicopterele de armata.

Aceasta este a patra oara din 2008 cand a fost decretata starea de urgenta in capitala, din cauza tulburarilor politice.

Sursa: 9am

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *