Finanţe

The Banker Awards: Victoriabank – Banca Anului 2011 în Republica Moldova

 Titlul a fost oferit de prestigioasa revistă britanică „The Banker” pentru rezultatele financiare înalte obţinute de bancă, pentru inovaţie în sistemul bancar din Moldova, la fel şi pentru proiectele sociale lansate în cadrul programului de responsabilitate social corporativă. La topul „The Banker” au participat bănci din 147 de ţări ale lumii, reprezentanţii cărora au fost convocaţi într-o ceremonie „The Banker Awards”, care a avut loc în data de 30 noiembrie în Londra. Victoriabank este în lista cîştigătorilor, alături de BRD Groupe Societe Generale din Romania, Commerzbank din Germania, Alpha Bank din Grecia, Santander din Marea Britanie, Credit Mutuel din Franta, BNP Paribas Fortis din Belgia.

Criteriile de examinare în cadrul „The Banker”, pentru care Victoriabank a fost desemnată „Banca anului 2011 în Moldova” sunt capacităţile sale de a crea produse competitive şi de a stabili standarde noi pe piaţa bancară în Moldova, la fel au fost luate în consideraţie proiectele şi ofertele speciale lansate în acest an de bancă. Preşedintele Victoriabank, Dna. Natalia Politov-Cangaş a declarat că recunoaşterea succeselor Victoriabank de către „The Banker” este un eveniment important nu doar pentru piaţa bancară din Republica Moldova ci şi pentru imaginea ţării pe plan internaţional în general.

În lista realizărilor pentru care Victoriabank a fost desemnată cea mai bună bancă – Banca Anului 2011 în Moldova au fost examinate: creşterea portofoliului de credite retail cu 800 mii euro prin acordarea creditelor cu rata 0% pentru diferite categorii ale populaţiei, în special pentru sectorul bugetar, la fel şi: acordarea creditelor cu rată mai mică decât pe piaţă pentru agenţii economici. Un rol pozitiv a avut şi dezvoltarea relaţiilor cu sistemele de transferuri internaţionale, inclusiv ascensiunea pe poziţia de lider pe acest segment de piaţă. Mai mult, „The Banker” a remarcat rezultatele pozitive ale Victoriabank privind dezvoltarea plăţilor cu cardul în Republica Moldova – volumul de operaţiuni cu cardul în punctele comerciale deservite de Victoriabank fiind de 45 %, din totalul operaţiunilor efectuate în punctele comerciale Republica Moldova. De menţionat că în acest an Victoriabank a lansat cardul VISA Platinum, pentru clienţii VIP, şi cardul Shop&Fly – pentru clienţii care călătoresc peste hotare, aceste lansări fiind o premieră pentru Moldova. Un rol semnificativ la avut lansarea programului de responsabilitate social corporativă, intitulat „Deschide uşile spre viitor” în cadrul căruia au fost realizate mai multe acţiuni şi proiecte, ce au avut menirea să facă societatea noastră mai responsabilă şi mai bună.

„The Banker” a comunicat în discursul său oficial că „într-un context pronunţat din punct de vedere al turbulenţelor economice în zona euro, Victoriabank a înregistrat o creştere a profitului semnificativă, demonstrând în continuare capacităţile sale de a inova şi de a crea noi produse utile şi competitive”.

Este pentru a 4-a oară când pentru Victoriabank se acordă titlul de „Cea mai bună Bancă a anului” de către revista „The Banker”. Aceeaşi distincţie a primit-o în anii 2004, 2006 şi anul 2008.

Timp de 12 ani titlurile „The Banker” au devenit cele mai importante din industria bancară. În fiecare an decernarea premiilor are loc în Londra în cadrul unei ceremonii, intitulată „The Banker Awards”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *