UE / Nato

Theresa May va avea ca prioritate situaţia cetăţenilor UE. Oficial britanic: Ar putea veni “jumătate din România”

"Cred că în privinţa situaţiei drepturilor cetăţenilor UE în Marea Britanie, premierul a fost foarte clar că vrea ca această problemă să fie tratată prioritar imediat după declanşarea negocierilor cu alte state membre UE", a declarat luni după-amiază un purtător de cuvânt al Guvernului Marii Britanii, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Ideea restabilirii controlului după ieşirea din UE este că deciziile în materie de imigraţie vor fi luate în această ţară, dar speculaţiile privind un anumit termen sunt pure speculaţii", susţine reprezentantul Guvernului de la Londra.

Conform unor surse citate de cotidianul The Telegraph, Theresa May va anunţa în martie că imigranţii din state UE nu vor mai avea, după declanşarea procedurii Brexit, dreptul automat de a rămâne în Marea Britanie permanent. În acest caz, imigranţii din state UE ar putea fi supuşi unor restricţii, inclusiv în privinţa accesului la indemnizaţii sociale. Guvernul britanic probabil va declanşa în martie procedura de ieşire din UE, prin activarea Articolului 50 al Tratatului Lisabona.

Situaţia imigranţilor riscă să aducă Marea Britanie în conflict deschis cu Uniunea Europeană.

"Am avut unele sugestii că membrii Comisiei Europene ar putea să încerce să ne forţeze să oferim protecţie tuturor celor care vin până în momentul ieşirii efective din UE. Dacă aşteptăm prea mult, ne-am putea trezi aici cu jumătate din România şi Bulgaria", a argumentat un oficial guvernamental de la Londra.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *