Ultima oră

Times: Papa, protectorul unor abuzuri sexuale comise de un preot american

Documentele, provenind de la o actiune in justitie in acest dosar, fac referire la o corespondenta directa intre preotul Lawrence C. Murphy si cardinalul Joseph Ratzinger, actualul papa. Scrisorile ar data din 1996, potrivit NewsIn, citand New York Times.

Murphy a lucrat in aceasta scoala din 1950 pana in 1974.

Acest dosar cuprinde actiuni in justitie impotriva arhiepiscopului de Milwaukee, intreprinse de cinci barbati ai caror avocati au trimis cotidianului documentele tinute mult timp secrete.

Un proces secret impotriva preotului american, in fata unui tribunal ecleziastic, a fost oprit dupa ce Murphy i-a scris lui Joseph Ratzinger, rugandu-l sa stopeze procedura.

"Vreau doar sa traiesc timpul care mi-a ramas cu demnitate", a scrie preotul. "Va cer ajutorul in aceasta afacere", a adaugat el.

In documente nu figureaza niciun raspuns din partea fostului cardinal, in prezent papa, iar Lawrence Murphy a murit in 1998, cand era inca preot, potrivit New York Times.

Documentele din Wisconsin arata ca trei arhiepiscopi au stiut ca Lawrence Murphy a abuzat de copii, dar acest lucru nu a fost raportat niciodata autoritatilor.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat ca acest nou scandal este "tragic" si a subliniat ca Vaticanul a fost instiintat tarziu, cand anchetele prealabile in acest dosat se incheiasera.

Sursa: 9am

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *