Ultima oră

Timişoara: 23 de migranţi din Irak, printre care şi copii, depistaţi de poliţiştii locali într-o clădire dezafectată

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Poliţiei Locale Timişoara, poliţiştii locali au participat la o acţiune de ecologizare pe malul Canalului Bega, verificând inclusiv clădirile dezafectate. Într-una dintre aceste clădiri au depistat 23 de persoane, inclusiv copii, cetăţeni irakieni.

”În cadrul acţiunii, poliţiştii locali au verificat inclusiv clădirile dezafectate de pe malurile Canalului Bega, constatând că în una din ele, amplasată vizavi de fosta bază sportivă Solventul, se afla un număr de 23 de persoane, inclusiv minori. Cei în cauză au fost verificaţi stabilindu-se că sunt cetăţeni irakieni care se adăposteau în clădirea respectivă, nu deţineau documente legale de înregistrare în evidenţele autorităţilor române, motiv pentru care au fost predaţi poliţiştilor de la Secţia 4 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei”, se arată în comunicat.

În această vară, poliţiştii locali au depistat mai multe grupuri de migranţi, atât pe străzile din zona centrală a municipiului Timişoara, cât mai ales în Parcul Botanic, aflat, de asemenea, în centrul oraşului.

De asemenea, mai mulţi migranţi şi-au ridicat o tabără la marginea oraşului, fiind imediat ridicaţi de poliţişti.

news.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *