UE / Nato

Timofti a propus ca următorul summit al PE să fie găzduit de Chişinău

Potrivit serviciului de presă al administraţiei prezidenţiale, şeful statului a avut întâlniri oficiale cu preşedintele ţării gazdă, Andris Berzins, şi cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, care au făcut declaraţii de susţinere a parcursului european al Republicii Moldova.

În cadrul summitului Parteneriatului Estic, Timofti a susţinut un discurs în care a pledat cauza europeană a Republicii Moldova. Totodată, preşedintele a subliniat importanţa menţinerii cursului european pentru liderii Parteneriatului Estic, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, inclusiv în vederea asigurării securităţii la nivel regional. În final, Nicolae Timofti a lansat oficial invitaţia de a desfăşura următorul summit al Parteneriatului Estic, în 2017, la Chişinău.

Până în prezent, summiturile acestui proiect european au avut loc în capitalele ţărilor care deţineau preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, ceea ce ar însemna că ar fi rândul Maltei sau Marii Britanii, care îşi vor împărţi preşedinţia în 2017. Bruxelles-ul este o altă variantă luată în considerare, potrivit postului Europa Liberă.

Republica Moldova, Georgia şi Ucraina sunt considerate cele mai avansate ţări pe calea reformelor dintre cele şase (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina) incluse în acest parteneriat.

Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *