Politică

Timofti îi promite lui Tăriceanu că R. Moldova va îndeplini condiţiile României pentru împrumutul de 150 mln de euro

În timpul discuțiilor președintele Timofti s-a pronunţat în favoarea intensificării contactelor pe linie parlamentară şi a mulţumit pentru susţinerea oferită de Parlamentul României proiectelor care vizează Republica Moldova.

În acelaşi timp, şeful statului şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va găsi o cale pentru a evita o nouă criză politica la etapa alegerii preşedintelui, la sfârşitul lunii martie, şi va continua reformele de pe agenda europeană.

Timofti a menţionat că ţara noastră va îndeplini condiţiile României pentru obţinerea primei tranşe din împrumutul de 150 de milioane de euro, acordat de statul român, iar, în acest sens, la prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de primăvară va fi abordată problema vulnerabilităţilor din sistemul financiar bancar.

La rândul său, şeful Senatului român a declarat că România este interesată de stabilitatea și de menținerea cursului european al Republicii Moldova. Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că țara noastră trebuie să recupereze întârzierile înregistrate în implementarea Acordului de Asociere pentru a recăpăta susținerea și încrederea partenerilor externi de dezvoltare, a Fondul Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache l-a asigurat pe Nicolae Timofti că orice proiect care ţine de Republica Moldova va avea susţinere în Parlamentul României.

În discuţie au mai fost aduse proiectele de interconectare energetică, de pe agenda comună, şi posibilitatea lansării unui program de înfrăţire a localităţilor de pe ambele maluri ale Prutului.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *