Ultima oră

Timofti: Nu voi demisiona. Un vid de putere ar crea o nouă criză politică

Ion Păduraru a comunicat că, cel mai probabil după-amiază, preşedintele Timofti va avea o declaraţie pentru jurnalişti.

Ulterior, serviciul de presă al președintelui a emis un comunicat în care Nicolae Timofri explică de ce nu va demisiona: 

„Și acum despre demisia care mi s-a cerut. Nu voi demisiona, fiind convins că o asemenea decizie ar aduce instabilitate Republicii Moldova. Un vid de putere ar determina o nouă criză politică. Am venit în această funcție pentru a pune capăt unei perioade de instabilitate care a durat doi ani și jumătate, și nu accept să fiu generatorul unei alteia de acel fel.

Trebuie să înțelegem că de un eventual haos în Republica Moldova vor profita neîntârziat acele forțe interne și externe care au acționat permanent în toată istoria recentă pentru destabilizarea țării noastre și pentru transformarea ei într-o gubernie. Instabilitatea pe care și-o doresc aceste forțe ostile Republicii Moldova ar îngreuna dezvoltarea țării noastre pe un termen nedefinit. Pericolul este astăzi mai mare ca oricând ca țara noastră să fie deviată de la cursul său firesc de dezvoltare, spre integrarea în Uniunea Europeană”.

Se cunoaşte că aseară, 7 septembrie, a avut loc o întrevedere între preşedintele Nicolae Timofti, premierul Valeriu Streleţ şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Nicio instituţie nu comunică ce decizii s-au luat, însă potrivit unor surse, mingea se află în terenul Parlamentului şi Preşedinţiei.

Pentru astăzi este anunţată şi şedinţa Consiliului Marii Adunări Naţionale, unde protestatarii vor decide ce fac mai departe. Purtătorul de cuvânt al consiliului, Vasile Năstase, a declarat că, cel mai probabil, reprezentanţii protestatarilor vor merge la „cei care ţin locurile de preşedinte, premier şi preşedinte de Parlament”. Vasile Năstase a mai spus că, în cazul în care demnitarii nu-şi vor da demisia, există probabilitatea ca sutele de oameni să se mute în faţa Parlamentului şi Preşedinţiei.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *