Eveniment

TIMPUL este citit şi la Paris!

Sâmbăta trecută, ziarista Iulia Badea Guéritée de la prestigioasa revistă franceză „Courrier international” – sosită de la Paris, împreună cu colega ei de la redacţia olandeză, Judith Sinnige, pentru a reflecta „alegerile” din Transnistria – îmi înmâna cu mândrie ultimul număr al publicaţiei, cu menţiunea: „Sunteţi şi voi acolo!”. Se referea la articolul colegului Marin Basarab, „Agonia dictatorului separatist sau ultima sută de metri a „regelui” Smirnov”, publicat în TIMPUL din 29 noiembrie şi preluat de „Courrier international” cu titlul „Sfârşit de partidă pentru dictatorul separatist?”.

Ca să nu rămân mai prejos, i-am spus, tot mândră, că şi TIMPUL a publicat, în numărul din 9 decembrie, un articol semnat chiar de colega de la Paris. La care Iulia Badea Guéritée a mai scos o revistă din geantă – ceva mai mică decât prima şi care se distribuie gratuit în capitala franceză, „Direct Matin” -, în care mi-a arătat un material semnat de un alt coleg de-al nostru, Pavel Păduraru. Şi în acest caz era abordată tematica transnistreană, doar că… într-o cheie mai inedită. E vorba despre reportajul „Un artist european în gaura neagră a Europei”, în care se povestea despre călătoria pe care artistul plastic Ghenadie Popescu a făcut-o, cu o roabă pe trei roţi, prin satele de dincolo de Nistru. Astfel, în acest rapid „ping-pong” mediatic, eu m-am lăsat bătută…

Bătută, dar nu înfrântă, pentru că nu este mai mult decât prestigios să apari într-o publicaţie cu renume, alături de „greii mediatici” ai lumii – „Die Zeit” (Germania), „La Repubblica” (Italia), „The New York Times” şi „The Wall Street Journal” (SUA), „The Times” (Marea Britanie), „El Pais” (Spania).

Iulia Badea Guéritée mi-a mai spus că TIMPUL e o prezenţă constantă şi pe pagina de limba română a portalului european www.presseurop.eu, a cărui coordonatoare este şi care întruneşte, zilnic, cele mai importante articole din presa din toată lumea privind situaţia din Europa şi din ţările din vecinătatea ei. Astfel, prin intermediul TIMPULUI de la Chişinău, cititorul european are şansa de a afla mai multe despre ceea ce se întâmplă între Prut şi Nistru, dar şi peste Nistru, despre aspiraţiile, aşteptările şi… temerile oamenilor de aici.

Evident că – oricât unii dintre noi n-ar fi de acord cu aceasta -, subiectul „preferat” legat de Moldova rămâne… Transnistria. Totuşi, colega de la Paris ne-a asigurat că încearcă să prezinte şi alte aspecte ale realităţilor de aici, acreditând ideea că suntem şi noi o parte firească a spaţiului european.

Am întrebat-o pe Iulia Badea Guéritée ce le doreşte cititorilor noştri. Mi-a răspuns cu un mesaj simplu şi complex totodată: sănătate, prosperitate şi… timp pentru TIMPUL! Eu subscriu: citiţi TIMPUL tot timpul şi… oriunde!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *