Actualitate

Timpul Local

În demersul înaintat către Consiliul orășenesc Căușeni, administratorii rutelor urbane afirmă că situația financiară în deservirea rutelor urbane este foarte complicată. „Din cauza scumpirii în lanț pentru întreținerea unităților de transport și a carburanților, situația noastră s-a înrăutățit semnificativ. Tariful nu poate fi mai mic de 4 lei”.
După ce consilierii orășenești au refuzat în nenumărate rânduri demersurile transportatorilor, aceștia au acceptat, într-un sfârșit, majorarea tarifului, chiar dacă orășenii nu au rămas încântați de această decizie.

Hâncești
Comuna Cotul Morii, raionul Hâncești din Republica Moldova și comuna Ștefești, județul Prahova, din România s-au înfrățit. Acordul de Cooperare între localități a fost semnat în comuna Ștefești pe 8 mai.
Lucica Guştiuc, primarul comunei Cotul Morii, raionul Hâncești, a declarat că acordul semnat înseamnă foarte mult pentru locuitori. „Înfrățirea înseamnă proiecte comune, schimb de experiență în diferite domenii. Elevii vor merge în vizită în vacanțele de vară și de ce nu – la studii. Sunt convinsă că acest acord va avea multe rezultate concrete. Le mulțumim colegilor din România că au acceptat să se înfrățească anume cu localitatea noastră și pentru ospitalitatea lor. Un mulțumesc aparte domnului primar al comunei Ștefești, județul Prahova, domnului Vasile Tabaraș”, a menționat funcționara pe o rețea de socializare.

Soroca
Peste două sute de gospodării din satul Ţepilova, raionul Soroca, au fost conectate la reţeaua de aprovizionare cu apă. Apeductul a fost dat în folosinţă în cadrul unei festivităţi dedicate Hramului localităţii, marcat în ziua când creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe.
Locuitorii din Ţepilova vor beneficia de apă potabilă la robinete, obţinută din râul Nistru ca urmare a realizării unui proiect ce prevede asigurarea cu apă a 15 sate din raionul Soroca.

„Evenimentul marcat la Ţepilova nu ar fi fost posibil fără implicarea sătenilor. Datorită inițiativei locale, contribuțiilor făcute și cu suportul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională s-a reușit ca în acest sat să fie construit un sistem modern de aprovizionare cu apă. Este doar un prim-pas dintr-un proiect de proporţii, care va aduce apa în mai multe localități din raionul Soroca”, a menţionat în cadrul ceremoniei de inaugurare a apeductului Igor Malai, şef de direcţie la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.
În urma implementării subproiectului de la Țepilova, în localitate au fost construiți 12,3 kilometri de apeduct, un turn de apă și sisteme autonome de canalizare pentru grădinița de copii și școală.
Valoarea totală a subproiectului realizat de ADR Nord la Țepilova se cifrează la 3,8 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. În perioada următoare, vor fi asigurate cu apă potabilă încă 14 localități rurale din raionul Soroca, în cadrul unui proiect în valoare de 23,7 mln de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat recent alocarea a şapte mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *