Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 08:06
Abonamente

Timpul Local 19 Mai 2017, ora 08:12    Din editia print

TIMPUL LOCAL

Marime Font

În urma calamităţilor naturale ce s-au produs în zilele de 20-21 aprilie 2017, UTA Gagauz Yeri a suportat pierderi materiale estimate la circa 80 de milioane de lei. Conform calculelor specialiştilor instituţiei, cel mai mult a avut de suferit raionul Comrat, unde prejudiciul constituie peste 32 milioane de lei. Daune de aproape 31 milioane de lei au suportat gospodăriile agricole din raionul Ceadâr-Lunga, cel mai puţin afectat fiind raionul Vulcăneşti, cu pagube de peste 17 milioane de lei.

Evaluarea pierderilor a fost efectuată în baza cererilor parvenite de la agenţii economici şi producătorii din ramură. Ca urmare a deplasărilor specialiştilor direcţiei în teritoriu, s-a constatat că îngheţurile şi ninsorile abundente din aprilie au distrus florile, mugurii şi frunzişul pomilor fructiferi. Astfel, au fost compromise multe livezi de prun, vişin, cireş, piersic, măr, precum şi plantaţii de nuc şi migdal.
MOLDPRES

Ialoveni
Potrivit datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), la alegerile locale noi, desfășurate pe 14 mai în localitățile Ulmu şi Țâpala, au câștigat candidații care îndeplineau interimatul funcției de primar.
Astfel, în comuna Ţâpala, cu suportul a 60,58 la sută din cei prezenți la votare a fost ales Ilie Castraveț, înaintat de Partidul Democrat. Acesta are 57 de ani, este agronom de profesie şi a mai deținut anterior funcția de primar la Ţâpala.
În declarația de avere depusă la CEC, candidatul Castraveţ declară pentru ultimii doi ani 94396 lei venituri din salarii, 2400 lei din înstrăinarea de bunuri şi 2778,89 lei din alte surse. La bunuri imobile, acesta declară un teren în intravilan, unul în extravilan şi şapte terenuri agricole, toate situate în Ţâpala. De asemenea, primarul nou-ales declară că deține două automobile: un Fiat Tempra şi un GAZ 53.
În satul Ulmu, în poziția de primar a fost ales candidatul democrat Veaceslav Druceanu cu 91,83% din voturile exprimate. Proaspătul primar are 46 de ani şi de profesie este specialist în radio şi microelectronică.
În declarația de avere depusă la CEC, candidatul Druceanu declară, pentru ultimii doi ani, venit la locul de muncă în sumă de 61640 lei. Plus la acesta, Druceanu mai declară doar un automobil de marca Renault.
ialovenionline.mdCahul
La 4 mai, Maria Culeșov, directoarea Agenției de Dezvoltare Sud, a efectuat, împreună cu specialiștii Secției management proiecte, o vizită de lucru la Cahul, unde a avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile din râul Prut, orașul Cahul”.

Urmează să aibă loc transmiterea documentației ce ține de reabilitarea construcției finalizate către autorul proiectului, Primăria orașului Cahul, în gestiunea căreia se află actualmente Stația de tratare a apei potabile din râul Prut.
Staţia de tratare din orașul Cahul are o capacitate de 17,4 mii m3/zi, deserveşte 39800 de locuitori şi asigură tratarea apelor uzate colectate din râul Prut. Reabilitarea respectivei stații este parte componentă a proiectului investițional „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul”, în cadrul Proiectului-pilot „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Valoarea lucrărilor de reabilitate a staţiei de tratare din orașul Cahul ajunge la circa 11 milioane de lei. Sursele de finanțare sunt acoperite de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în numele Ministerului Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Necesitatea efectuării lucrărilor de reparație a stației de tratare din Cahul a fost identificată de către finanțatori și autoritățile publice locale, fiind în deplină concordanță cu Strategia de dezvoltare social-economică a raionului, capitolul Aprovizionare cu Apă și Canalizare.
gazetadesud.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md