Timpul Local

TIMPUL LOCAL

Teleneşti

Lucrările de construcţie a Staţiei de epurare din oraşul Teleneşti au fost finalizate. Acestea fac parte dintr-un proiect de asigurare cu apă şi canalizare în Regiunea Centru. În cadrul proiectului au fost construite circa 17 kilometri de reţea de canalizare ce va deservi oraşul Teleneşti şi satul Ineşti, o staţie de epurare cu capacitatea de 700 metri cubi de apă pe zi, o staţie de pompare la Ineşti şi două staţii similare în centrul raional.
Suma totală a acestui proiect este de 29,6 milioane de lei, dintre care aproximativ 74 la sută au fost alocate de Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. Aproape 500 de mii de dolari constituie cofinanţarea din partea Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), iar cu 150 de mii de lei a contribuit Primăria oraşului Teleneşti.
MOLDPRES

Cimișlia

La Cimișlia va avea loc Festivalul dansului popular în memoria coregrafului Ion Bazatin. Cea de-a VII-a ediţie a festivalului va demara pe bulevardul Ştefan cel Mare, cu parada colectivelor de dans popular din ţară, iar fiecare va prezenta cartea lor de vizită.
Ulterior, colectivele de dans popular vor urca pe scena Casei de Cultură a oraşului Cimişlia, acolo unde vor încinge atmosfera de sărbătoare. La această ediţie sunt invitaţi dansatorii colectivelor artistice de dans popular din Bălţi, Drochia, Ungheni, Străşeni, Cimişlia, Basarabeasca şi Cahul, cu un program de 20 de minute fiecare. Invitat special, Ansamblul de dans folcloric model „Hora”, fondat de Ion Bazatin în anul 1965. Evenimentul va avea loc pe 18 iunie, începând cu ora 10:30.

Caravana CRONOGRAF Tur 2017  se pregătește să își reia traseul prin țară, proiectând în 20 de localități, în această vară, cele mai bune filme din cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.

OWH Studio, organizatorul FIFD CRONOGRAF și al caravanei CRONOGRAF Tur, lansează concursul de selectare a 20 de localități, unde filmele vor fi proiectate gratuit. Turul cinematografic va fi organizat în perioada iulie-august 2017.

Echipa OWH Studio va asigura tot echipamentul necesar pentru proiecție (ecran, proiector, boxe), filmele și afișele, iar localitățile selectate vor trebui doar să asigure o sală sau un spațiu amenajat în aer liber, precum și să promoveze evenimentul în localitate, astfel încât prezența spectatorilor să fie cât mai mare.
Localitățile interesate se pot înregistra la concurs completând formularul până la data de 20 iunie 2017.
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *