Timpul Local

Timpul local

Soroca

Acest festival are ca obiective revalorificarea formelor tradiționale de interpretare a melodiilor folclorice de către fanfarele populare, popularizarea muzicii tradiționale de fanfară și promenadă, perfecționarea măiestriei interpretative, îmbogățirea repertoriului fanfarelor. La festivalul-concurs au participat 10 fanfare din Republica Moldova, formate din tineri și maturi, selectate în cadrul atestării formațiilor artistice de amatori în 2015, în afara concursului au evoluat încă două colective. Raionul Ștefan-Vodă a fost prezentat de fanfara „Ciocârlia”, conducător Igor Dumitrescu, de la Casa orășenească de cultură. Evoluţia concurenţilor a fost apreciată de un juriu profesionist. Rezultatele sunt următoarele: Premiul Mare – fanfara „Plai Nistrean” din or. Rezina; Premiul I – fanfara Consiliului raional Ialoveni; Premiul II – Fanfara „ Andrei Suruceanu” din or. Orhei şi Fanfara din s. Măgdăceşti, r-nul Criuleni; Premiul III – Fanfara de la Casa orăşenească de cultură din or. Ştefan-Vodă şi fanfara de la Casa raională de cultură din or. Hăncești.

Orhei

Locuitorii orașului Orhei vor fi invitați la un referendum local, în cadrul căruia vor fi întrebaţi dacă vor ca Piața Centrală din localitate să fie strămutată sau dacă vor păstrarea acesteia la locul actual. Decizia privind organizarea plebiscitului a fost aprobată marţi de Consiliul Orășenesc Orhei la inițiativa primarului localității Ilan Shor. Edilul a declarat că decizia este una democratică şi poartă un caracter deosebit și strategic pentru orășeni.
„Ne propunem să construim o piață modernă cu toate serviciile necesare activităților de vânzare la standarde înalte în ceea ce privește siguranța și calitatea alimentelor. Totodată, toți cei care dețin la moment locuri de comerț în piață, vor primi în mod garantat spații amenajate în noua construcție”, a scris Ilan Shor pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, piața va dispune de locuri suficiente de parcare pentru vânzători și clienți.

Criuleni

La data de 7 iunie 2016, în cadrul Galei Businessului Moldovenesc 2016, raionul Criuleni a fost decernat cu Medalia de aur a expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2016. La eveniment raionul Criuleni a fost reprezentat de dl Iurie Andriuța, președintele raionului.
Amintim că, în perioada 3 februarie – 7 februarie 2016, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” s-a desfășurat cea de-a XV-a ediție a expoziției naționale „Fabricat în Moldova", organizată de Camera de Comerț și Industrie, cu scopul de a susține producătorii autohtoni, întreprinderile mici și mijlocii, atragerea investițiilor și crearea unui climat economic favorabil. La expoziție au participat cu standuri individuale peste 250 agenți economici, inclusiv 14 consilii raionale, printre care și Consiliul raional Criuleni.
Consiliul raional Criuleni a participat la expoziție cu un stand bogat care a fost organizat de Direcția agricultură, economie, investiții, relații externe și servicii funciare. În pavilionul expozițional al raionului și-au expus produsele 15 agenți economici și 2 meșteri populari: SRL „Samiralagro” (fructe), SRL „Carne DK” (mezeluri), SA „Prestări servicii” (confecții), Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” (semințe), ÎI „Simion Urîtu” (semințe), SRL „Acadivi” (patiserie), ÎI „Petru Balan” (panificaţie), SRL „BaredCom” (fructe uscate), SRL „Agromaxer” (răsad de legume în teren protejat), SRL „Eget Grup” (bomboane), SRL „SUTURA” (confecţii), SRL „Spica-N-Agro”(mere), SRL „Iliada Plus” (conserve), SRL „Albinuţa Fermecată” (apicultură), SRL „Spin-Agro” (panificaţie) și meșterii populari Victor Pelin și Natalia Cangea.

Strășeni

La data de 05 iunie curent, a fost dat în exploatare porțiunea de drum public local L-446, Bucovăț – Gălești – Zubrești. La eveniment au fost prezenți președintele raionului, Mihail Popa, vicepreședintele raionului, Nicolae Budu, Tudor Rodideal, primar al satului Gălești, Vladimir Croitor, director al SA ,,Drumuri Strășeni” și Gheorghe Rusu, șef de district, SA ,,Drumuri Strășeni”.
Lucrările de reparație a porțiunii de drum s-au desfășurat în perioada 16.05.16 – 03.06.16. Activitățile date fac parte din Programul de reparații curente a drumurilor publice locale, din raionul Strășeni pentru anul 2016, aprobat prin Decizia Consiliului raional Strășeni nr. 9/1 din 24 decembrie 2015, în care, pe parcursul anului curent, sunt planificate lucrări de reparație la 6 drumuri publice locale. Problema acestui drum a reprezentat una dintre cele mai stringente pentru locuitorii satului Gălești, iar reparația acestuia va facilita circulația și accesul spre sat.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *