Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Timpul Local 22 Octombrie 2016, ora 12:40

Timpul local: Ce se întâmplă în raioanele din R. Moldova

Marime Font

 

Soroca
Copiilor din grădinițele raionului Soroca le-au fost donate 6,5 tone de mere. Inițiativa aparține Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare în parteneriat cu producătorii agricoli, dar și alți parteneri, care au lansat Campania socială „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”. Președintele raionului Soroca, Mihai Mâțu, a menționat, în cadrul întrevederii cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, că, „Un măr pentru fiecare copil” este deja o tradiție pentru raionul Soroca. O anumită cantitate de mere au primit recent instituțiile școlare și preșcolare în cadrul Festivalului Naţional al Mărului din acest an, informează Consiliul raional Soroca. Conform datelor Direcției raionale Agricultură și Alimentație, din anul precedent, în Soroca sunt 36 de agenţi economici mari care produc mere şi câteva zeci de gospodării ţărăneşti care au livezi de la cel puţin două hectare până la treizeci de hectare.

Observatorul de Nord

Râșcani
Fondul pentru Tineri Râșcani anunţă lansarea concursului de proiecte din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri. Programul de granturi mici este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale de tineret din localităţile raionului Râșcani şi are drept scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor în care locuiesc prin oferirea de suport financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.Pentru a aplica la această rundă de finanţare a programului, trebuie să fie întreprinși următorii paşi:
1. Formaţi un grup de iniţiativă din cel puţin patru tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 22 ani.
2. Descărcaţi formularul de aplicare de pe site-ul fpt.riscani.md . Tot aici găsiţi Ghidul solicitantului de finanţare pentru a afla mai multe despre concurs şi criteriile de eligibilitate.
3. Completaţi formularul de aplicare împreună cu membrii grupului/consiliului local de tineret.
4. Trimiteţi formularul de aplicare până la 3 octombrie 2016 pe adresa fpt@riscani.md, sau prezentare personală (într-un exemplar original, pe suport de hârtie A4, în limba română, redactat la computer) la sediul Primăriei or. Râșcani, care se află pe adresa: or. Râșcani, MD 5601, str. 31 August, 4, biroul 1, (Dna Serediuc Aurora - specialist în problemele tineretului), nu mai târziu de 26 septembrie 2016. Programul de lucru al persoanei care va recepţiona aplicaţiile este: luni – vineri, orele 8-30 – 16-30.
Fondul pentru Tineri poate oferi finanţări cu valoare maximă de 10 mii lei pentru un proiect.

Perioada de implementare a proiectelor va fi de maximum două luni. Data preconizată de începere a proiectelor este 10 octombrie 2016, iar data finalizării proiectului nu trebuie să depăşească 10 decembrie 2016. Proiectele propuse trebuie să fie realiste privind perioada în care urmează să fie realizate (toamnă-iarnă). Pentru mai multe informaţii contactează-ne la telefonul: 079774482 sau email fpt@riscani.md

Timpul.md

Dubăsari
Consiliul Raional Dubăsari aduce la cunoştinţă că pe data de 4 noiembrie 2016, începând cu ora 10:00, în piaţa din centrul satului Coşniţa va avea loc sărbătoarea raională „Ziua lucrătorului din domeniul agriculturii şi industriei prelucrătoare”.

În cadrul sărbătorii vor fi organizate expoziţia tematică, iarmarocul produselor agricole şi concursul vinului de casă. Sărbătoarea se va încheia cu un concert. Autoritățile invită doritorii să ia parte la sărbătoare.

Timpul.md

Vulcănești
În satul Cișmichioi au început lucrările de forare a sondei arteziene pentru noua grădiniță. Muncitorii se arată optimiști și spun că sonda va fi gata până la deschiderea grădiniței.

Deschiderea noii grădinițe de copii din satul Cișmichioi este programată pentru 20 octombrie 2016. La acest eveniment vor participa președinți a două țări: Moldova și Turkmenistan și de asemenea, bașcanul Găgăuziei.

Timpul.md

Anenii Noi

Satul Roşcani din raionul Anenii Noi a parafat un acord de înfrăţire cu comuna Vetrişoaia din judeţul Vaslui. Unirea la nivel local a fost consfinţită cu prilejul Hramului satului Roşcani. Într-o atmosferă de sărbătoare cei doi edili au semnat acordul de înfrăţire, aprobat deja de consiliul sătesc din Roşcani.

Conform procedurii urmează aprobarea din partea Ministerului de Externe de la Bucureşti, după care actul va fi votat şi de legislatorii din Vetrişoaia.

Ambii primari sunt încrezători în posibilităţile care se deschid pentru ambele comunităţi, în special în contextul publicării în viitorul apropiat a ghidului de finanţare a proiectelor transfrontaliere ale Uniunii Europene.

Primarul de Vetrişoaia, Corneliu Stângă, promite să acorde toată asistenţa logistică şi consultativă Primăriei de Roşcani în vederea realizării de proiecte pentru binele comunităţii.

Potrivit sursei citate, în ultimul an șapte localităţi din Anenii Noi au semnat sau au iniţiat acorduri de înfrăţire cu localităţi din judeţele Vaslui şi Neamţ, în cadrul unui proiect comun al asociaţiei ASTRA şi a partenerilor din România – asociaţia „Pro-Basarabia şi Bucovina” din Huşi.

Provincial.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md