Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente

Timpul Local 3 Martie 2017, ora 08:00    Din editia print

Timpul Local: Știrile săptămânii din raioanele republicii

Marime Font

Iată cele mai importante evenimente, care au avut loc săptămâna aceasta în raioanele Republicii Moldova:

 Sângerei

Conform unui proiect regional 18 localităţi din raionul Sângerei vor fi asigurate cu apă potabilă ca urmare a demarării în primăvara curentă. Programul va oferi posibilitatea de conectare la apeduct şi pentru zece sate din raionul Teleneşti.
Lucrările fac parte din etapa a III-a a proiectului de dezvoltare a apeductului Bălți-Sângerei. Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în cadrul proiectului vor fi construiți peste 13 kilometri de apeduct magistral ce va lega orașele Bălţi şi Sângerei, precum şi un branşament de circa 5 km spre satul Bilicenii Vechi, raionul Sângerei. Totodată, urmează să fie edificate o staţie de pompare, trei castele de apă și o staţie de tratare a apei.
Valoarea totală a proiectului de la Sângerei este de peste 39,5 milioane de lei, sumă finanţată de Fondul Naţional de Dezvoltare Regională (FNDR) cu o contribuţie de 120 de mii de lei din partea autorităţilor raionului Sângerei. Programul este planificat să fie finalizat în anul 2019. Pentru lucrările din 2017 FNDR a alocat 6,5 milioane de lei.
MOLDPRES

Anenii Noi

În satul Mereni din raionul Anenii Noi, pe 14 mai vor avea loc alegeri locale noi. O decizie în acest sens a fost adoptată marți, 28 februarie, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.
Secretarul Comisiei, Veaceslav Agrigoroae, a declarat că primarul localității Mereni a depus cerere de demisie.
Anterior, CEC a stabilit alegeri locale pentru data de 14 mai și în alte localități. Este vorba despre alegerea primarilor în orașul Tvardița din raionul Taraclia, comuna Pervomaisc din raionul Căușeni, comuna Țipala și satul Ulmu din raionul Ialoveni, dar și localitatea Racovăț din raionul Soroca.
Radiochisinau.md

Soroca

Creșa-Grădiniță „Andrieș” din satul Zastânca, Soroca, urmează a fi extinsă, iar în viitor creată o nouă grupă de copii. Executivul de la București a hotărât să ofere trei milioane de euro, sub formă de ajutor financiar nerambursabil, iar Guvernul Republicii Moldova va veni cu o contribuție suplimentară, pentru modernizarea a 83 de grădinițe, printre care se regăsește și cea din Zastânca, raionul Soroca. Primarul satului, Pavel Covalciuc, ne spune că în cadrul proiectului se va acoperi o necesitate acută a satului și anume cea de a asigura copiii cu locuri la instituția preșcolară din localitate. „Proiectul este binevenit pentru grădiniță, iar întrebarea legată cu crearea unei noi grupe de copii este arzătoare. Sperăm să realizăm concomitent și termoizolarea instituției. Actualmente, suntem în căutare de resurse financiare în acest sens. A rămas de lansat tenderul și îndată începem lucrările de construcție”, a declarat primarul. Directoarea grădiniței din Zastânca, Galina Tonofa, spune că lucrările de construcție, care includ amenajarea și mobilarea anexei, vor fi începute și terminate în acest an.

observatorul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md