Social

TIMPUL şi-a reluat întâlnirile cu cititorii

Primarul oraşului Soroca, Victor Său, ne-a invitat pe scena din preajma monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, prezentându-ne sorocenilor drept oaspeţi de onoare în cadrul sărbătorii Zilei Independenţei la Soroca. Luând cuvântul în faţa celor adunaţi în Piaţă, Constantin Tănase, director TIMPUL, Veaceslav Ţâbuleac, director „Vocea Basarabiei”, Arcadie Gherasim, redactor-şef adjunct TIMPUL, precum şi alţi ziarişti ai acestor două mass-media au menţionat rolul presei libere la consolidarea independenţei şi democraţiei în R. Moldova, sarcina noastră în aceşti ani de controversate lupte politice de a oferi societăţii, la timpul oportun, informaţii corecte şi utile. Constantin Tănase a menţionat mai ales cât de important este astăzi să-ţi respecţi imaginea de presă independentă, pentru a-ţi păstra încrederea acordată de cititori în timpuri de grele încercări.

Discuţiile despre partea bună şi partea rea a presei moldovene au continuat în piaţă, ziariştii fiind asaltaţi de soroceni cu întrebări de tot soiul, dar mai ales din cele ce ţin de viitoarele evenimente politice – referendumul, alegerile parlamentare şi prezidenţiale, posibilele alianţe dintre partide ş.a.m.d. Am înţeles că şi sorocenii aşteaptă de la ziarişti o informare cât mai corectă pentru a nu fi atraşi în labirintul unor jocuri politice murdare.

După manifestările din piaţă, am fost invitaţi într-o sală festivă, unde erau prezenţi consilieri raionali din Soroca, reprezentanţi oficiali ai oraşelor Flămânzi, România, şi Iampol, Ucraina. Vladimir Nicuţă, vicepreşedintele raionului, a insistat să ne convingă că, la Soroca, Ziua Independenţei devine cu adevărat o sărbătoare, anunţând noi luări de cuvânt şi continuarea programului artistic, de această dată – cu tinere talente din oraşul de cetate, dar şi de la Chişinău.

Astfel, întâlnirea jurnaliştilor de la TIMPUL şi „Vocea Basarabiei” cu cititorii şi radioascultătorii ne-a oferit un bun prilej de a sărbători Ziua Independenţei lângă cetatea de pe Nistru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *