Actualitate

Tinerii care-şi fac studiile în România sunt îndemnaţi să iasă la vot

Iniţiatorii apelului sunt tineri basarabeni, foşti sau actuali membri ai organizaţiilor de studenţi, care timp de două săptămâni vor desfăşura o campanie amplă de mobilizare la vot a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova care se vor afla, la data alegerilor, pe teritoriul României.

Campania, numită simbolic: „Votează pentru Basarabia”, a fost lansată pe Facebook. Pe reţeaua de socializare tinerii sunt invitaţi să îşi confirme prezenţa la vot pe 13 noiembrie şi, cel mai important, să transmită apelul mai departe, către toţi prietenii, astfel încât prezenţa la vot să fie semnificativ mai mare la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

„Dacă dezamăgirea, deznădejdea şi neîncrederea în clasa politică de la Chişinău au putut fi invocate drept argumente care să justifice, cel puţin în parte, absenţa de la vot în turul I al alegerilor, niciunul dintre acestea nu are acoperire în cel de-al doilea. Pe 13 noiembrie, votul nu este pentru un candidat sau altul. Pe 13 noiembrie votul este pentru Rusia sau pentru Uniunea Europeană”, se spune în apel.

Printre oganizaţiile semnatare sunt Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare PRUT, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor Iaşi, Organizaţia Basarabenilor din Constanţa, Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Oradea, Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia – Suceava.

Pe teritoriul României sunt deschise în total 11 secţii de votare: două secţii la Bucureşti şi câte una la Iaşi, Galaţi, Constanţa, Suceava, Bacău, Braşov, Cluj, Timişoara şi Craiova.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *