Astăzi 26 Aprilie 2018, Joi - Ultima actualizare la 25 Aprilie 2018
Abonamente

Actualitate 6 Decembrie 2017, ora 10:52

Tinerii din Moldova vor fi informați despre oportunitățile de studiu la peste 500 instituții de peste hotare

Marime Font

a

 
 
 

Tinerii din Republica Moldova vor fi informați despre oportunitățile de studiu la peste 500 de instituții de învățământ de peste hotare, transmite MOLDPRES.

Acțiunea se va desfășura vineri, 8 decembrie. Astfel, reprezentanții din București ai companiei internaționale de consultanță educațională - IntegralEdu vor veni la Chișinău pentru a prezenta oportunitățile de studii preuniversitare și universitare, precum și o paletă largă de programe de EduTabere oferite de instituții de învățământ din întreaga lume.

„Datele pe care le-am înregistrat în ultimii ani ne arată un interes tot mai ridicat din partea publicului din Republica Moldova pentru studiile în țările vestice, motiv pentru care am și decis să organizăm această întâlnire la Chișinău. În cadrul acestui eveniment vom prezenta programele de studiu oferite de școlile și liceele din străinătate, etapele pregătitoare pe care un tânăr trebuie să le parcurgă pe durata studiului liceal pentru a fi admis cu succes la universitate, vorbindu-le, de asemenea, și despre programele de EduTabere din portofoliul IntegralEdu”, a spus Teodora Răducanu, manager al Departamentului de Studii Gimnaziale și Liceale în cadrul IntegralEdu.Totodată, reprezentanții IntegralEdu vor discuta și răspunde la întrebări despre tipurile de școli și sisteme educaționale din diverse colțuri ale lumii. „În ceea ce privește studiile preuniversitare, din experiența noastră, părinții încep să se documenteze cu privire la viitoarea școală unde își vor trimite copiii cu 2-4 ani înainte. Până în prezent, cel mai accesat program de studii este A-Levels. Practic, în cadrul acestui program, elevul își alege trei materii pe care le studiază atât teoretic, cât și practic la nivel aprofundat timp de doi ani, astfel încât în momentul în care începe studiile universitare, stăpânește deja domeniul ales”, a afirmat Răducanu.

De asemenea, în cadrul evenimentului, cei prezenți vor putea afla mai multe despre rolul și contribuția taberelor educaționale în dezvoltarea tinerilor și în pregătirea lor pentru studiile și cariera viitoare. „Cele mai multe familii care aleg să meargă în aceste EduTabere o fac pentru că își doresc ca elevul să-și dezvolte competențele de limbi străine și să intre în contact cu copii din alte culturi sau pentru că vor ca pe viitor să meargă la studii în străinătate. De asemenea, există și programe care le oferă elevilor posibilitatea de a-și descoperi afinitățile pe care le au pentru un viitor domeniu de studii universitare, iar unele chiar îi pregătesc pe tineri pentru examenele de admitere la universități de prestigiu din întreaga lume”, a menționat Teodora Răducanu.

La fel, în cadrul evenimentului va avea loc lansarea noilor cataloage IntegralEdu pentru EduTabere și licee de elită pentru 2018, unde cei interesați vor putea vedea care sunt cele mai populare și noi destinații de studiu și cum pot obține burse de studiu și reduceri la taberele de vară.

Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăria la bătaie

Scriam, cu două săptămâni în urmă, că nu știu ce vor vota locuitorii Chișinăului. Cele mai vehiculate nume nu sunt de mare încredere, pe de o parte, pe de alta, avem de-a face cu o bătălie între partide.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

Quo vadis, Siria?

Criza din Siria nu mai este demult doar o criză regională a Orientului Mijlociu, ci una globală, care poate afecta securitatea internațională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul