Ultima oră

Tinerii invata disciplina militara

Ieri in randurile Armatei Nationale au fost inrolati 150 de recruti. Planul este de circa 300 de tineri, ceilalti urmand sa ajunga in unitatile militare in decursul zilei de astazi.

Desi incorporarea trebuia sa aiba loc la ora 9.30, recrutii impreuna cu parintii, rudele si prietenii s-au adunat in fata Centrului militar din Chisinau cu mult mai devreme. Toti erau bine dispusi, dar, cand au fost aliniati pe platoul centrului, le-a disparut zambetul de pe fata. La fel, multi parinti aveau ochii in lacrimi, intelegand ca militaria inseamna maturitate si responsabilitate, or, nu toti tinerii sunt pregatiti pentru disciplina militara.

„Am venit sa imi fac datoria fata de patrie pentru a trece mai usor obstacolele, armata este o scoala a vietii”, ne spune unul dintre recruti. Inga Afteni, reprezentanta Centrului militar, sustine ca „cei mai constiinciosi recruti vin singuri in armata, dar exista si cazuri cand trebuie sa-i cautam si sa-i aducem”. Cei mai multi – 110 la numar – au fost repartizati la Brigada nr. 2 infanterie motorizata „Stefan cel Mare”, unde ii asteptau dormitoare bine amenajate, uscatorie de haine ostasesti, camere de odihna si de menaj, magazia – mic depozit de echipament militar si al obiectelor personale si multe altele.

Aici, tinerii vor face ore de pregatire militara, instructie de front si tot ceea ce prevede activitatea unui soldat. „Institutia militara le va oferi tot ce le trebuie pentru a se dezvolta si ca personalitate, dar si fizic”, a declarat Mihai Buclis, comandantul Brigazii de infanterie motorizate „Stefan cel Mare”. Anual, in randurile armatei sunt incorporati 3000 de tineri, iar 1500 sunt lasati la vatra.

 

 

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *