Actualitate

TINERII MOLDOVEI lansează o provocare Executivului Republicii Moldova

Astfel, peste 300 de membri și simpatizanți ai Mișcării vor cere Guvernului o atitudine fermă în privința agresiunii rusești din Ucraina și a potențialului pericol la care este expusă Republica Moldova, odată cu înaintarea trupelor rusești în direcția granițelor sale.

Tinerii vor lăsa în fața Guvernului, într-o cutie poștală improvizată, sute de scrisori cu mesaje pentru autorități, în care își vor exprima vizunea lor cu privire la șansele de supraviețuire a Republicii Moldova ca stat independent, în actualul context geopolitic din regiune.

,,Având în vedere comportamentul Moscovei din ultimul an și amenințările unor înalți oficiali ruși, care vizează securitatea energetică și integritatea teritorială a statului nostru, singura soluție viabilă pentru a asigura o dezvoltare normală și liberă a societății noastre este integrarea în UE și NATO prin intermediul Unirii cât mai rapide cu statul vecin și frate – România”, a declarat Dinu Plângău, președintele Mișcării.

Prin intermediul flash-mob-ului, participanții la acțiune vor încerca să sensibilizeze opinia publică și să îi determine pe oamenii politici să ia măsuri de contracarare a amenințării externe asupra suveranității Republicii Moldova, precum și să își concentreze eforturile în direcția singurei șanse de dezvoltare, integrarea în România.

TINERII MOLDOVEI reprezintă o mișcare civică formată de generația de azi pentru un viitor mai bun al oamenilor din Republica Moldova. Scopul Mișcării vizează repunerea zonei dintre Prut și Nistru în drepturi, prin realizarea unității naționale și susținerea dezvoltării firești a acestui spațiu.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *