Timpul Local

Tinerii nostri, campioni la Jocurile Tricolorului

39 de juniori de la diferite scoli sportive din Chisinau au fost medaliati cu aur, argint si bronz la jocurile sportive internationale ale Tricolorului din Italia din 21-26 august, unde au participat 5000 de sportivi din 26 de tari ale lumii.

Tinerii au participat la sase probe sportive: tenis, tirul cu arma pneumatica, volei, inot si taekwondo. Cele mai mari succese le-a obtinut echipa taekwondo-istilor, care s-a ales cu opt medalii de aur. La aceasta proba, echipa spaniola a cedat, acceptand infrangerea fara lupta. La celelalte probe sportive s-au evidentiat sportivii Ana Semirciuc, Vladislav Bulat – inot; Valeriu Goian, Selina Bostan, Elena Coada – sah; Tatiana Calancea, Mihail Polcanov – tenis; Ecaterina Railean, Anastasia Ursan, Svetlana Mocrieva – tir cu arma pneumatica; Ion Moisei si Dionis Gorea – volei. Copiii care provin din familii social vulnerabile, pentru a ajunge la competitii, au fost sustinuti financiar de moldoveanca Nina Gorincioi-Cadoppi, stabilita cu traiul in Italia.

Jocurile sportive internationale ale Tricolorului Italiei se desfasoara o data la patru ani, in perioada 21-26 august, in Italia – localitatea Reggio Emilia, orasul unde
pentru prima data a fost proclamat Tricolorul in 1787.

Vally Codrea-Boj,
Reggio Emilia, Italia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *