Tendințe

Ţinuta de business

Negrul – culoarea mediului de afaceri. „Negrul nu e o culoare obligatorie, dar e foarte uşor de asortat cu orice altceva. Poate fi purtat şi bleumarin, gri-închis, maro, vişiniu sau violet în nuanţe mai închise. Culorile închise sunt recomandate pentru sacouri, pantaloni sau fuste. Dar ţinuta în sine poate avea culoare prin accesorii, prin bluzele care se asortează”.

Investiţii în accesorii. „Tendinţele şi must-have-urile de sezon se pot regăsi în accesorii. Nu sunt foarte scumpe, iar pe de altă parte ne putem satisface această dorinţă de a fi în pas cu moda actuală”.

Imprimeurile. „Am văzut că se poartă imprimeurile în combinaţii cu alte imprimeuri, lucru ce deranjează vizual şi transmite prea multe mesaje. Ochiul şi creierul le procesează foarte greu, fapt ce distrage atenţia de la tine ca persoană, pentru că eu voi fi mult prea ocupată să înţeleg ce se întâmplă în faţa mea”.

Cu tricoul la serviciu. „Tricourile care au mătase în ţesătură pot fi folosite la serviciu. Sunt mai fine şi au alt spect. Tricourile de bumbac, simple, trebuie folosite doar la sport”.

Maieuri sub cămăşi. „Nu doar bărbaţilor le recomand acest lucru, ci şi femeilor. Existenţa sânilor poate aduce mici accidente, iar un maieu te ajută. Depinde iarăşi cât de transparent este materialul. Dacă transpare pielea, automat trebuie să fie ceva dedesubt”.

Balerini sau pe tocuri? „În profesie este bine să ai succes prin ceea ce ştii, prin experienţa şi educaţia acumulate. În profesie nu trebuie să ascenzi prin faptul că piciorul tău arată mai frumos cu un pantof cu toc. Sigur că arată, dar cum e mai comod să munceşti – într-o pereche de pantofi cu toc sau în balerini? Mai există situaţia în care la birou poţi sta în balerini, iar când ai o întâlnire să-ţi pui pantofii. Un exerciţiu pe care-l recomand cititoarelor este să stea o zi pe tocurile înalte şi să vadă cum pe la ora 13-14 devin foarte agitate şi le doare capul, fără să se fi întâmplat nimic ieşit din comun. Motivul vine de la tocuri. Coloana fiind atât de încărcată de greutatea pe care trebuie să o echilibreze, se exteriorizează prin această durere. Acelaşi exerciţiu să-l facă purtând balerini. Veţi simţi diferenţa”.

Despre culoarea pantofilor. „Recomand pantofii negri sau o culoare mai închisă. Pantofii de lac sunt foarte potriviţi pentru o ţinută business. Când cumpăraţi o pereche de pantofi, gândiţi-vă că trebuie purtaţi o perioadă mai lungă. De exemplu, pantofii bej sau de altă culoare, dacă sunt zgâriaţi un pic, nu mai pot fi purtaţi, arată foarte urât”.

Făcând business în jeanşi. „Am văzut purtându-se în mediul de afaceri jeanşii, cămaşa albă şi sacoul. Această ţinută este de cele mai multe ori purtată de antreprenorii tineri, care vor să pară mai cool, vor să arate că ei nu trebuie să respecte nişte reguli, că pentru ei totul este uşor şi facil. Blugii însă au o altă menire şi un alt moment pentru care trebuie purtaţi, fiind nepotriviţi domeniului de afaceri”.

Ce facem vara cu atâtea reguli? „Le respectăm în continuare. Trebuie găsit un echilibru – cât stăm înăuntru, unde este aer condiţionat, şi cât stăm în afara biroului. Persoanele care lucrează mai mult în afara biroului pot purta pantaloni de vară, nu trebuie neapărat să poarte o fustă. Deşi există dresuri de vară, foarte subţiri, pe care nici nu le simţi. Mai mult, acestea te ajută. Vara când e foarte cald, iar piciorul gol, tot praful de pe jos se lipeşte pe pielea transpirată şi apar tot felul de răni şi o stare de disconfort. Dresul face ca pielea pantofului să alunece mai bine, iar piciorul se va simţi mai bine”.

Silvia Ursu
 
Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *