Tendințe

Ţinuta potrivită pentru orice siluetă

Pentru a nu te gândi toată seara la cum îţi stă haina, te ajutăm să-ţi alegi piesele potrivite în funcţie de tipul siluetei tale.

Cel mai „fericit” tip de siluetă este considerată cea clepsidră. Chiar şi atunci când pui câteva kilograme în plus, ele se depun proporţional pe întreg corpul. Aşadar, alege croieli care să urmeze linia corpului, iar în cazul în care ai mai luat în greutate în ultima vreme, dresul negru-mat este alegerea ideală pentru picioarele tale.

Truc: Rochia cu croială parte peste parte îţi va scoate în evidenţă formele de invidiat şi va masca, dacă e cazul, cele câteva kilograme în plus.

Silueta pară este tipul cel mai des întâlnit, caracterizându-se prin şolduri feminine care tind să evidenţieze orice kilogram în plus. Prin urmare, evită croielile mulate pe şolduri. O fustă cu croială tip lalea sau evazată este alegerea perfectă. Alege rochiile şi fustele în defavoarea pantalonilor. Evidenţiază-ţi talia, şi bustul tău va părea mai generos.

Truc: Poartă cardigane sau sacouri lungi, care să treacă de şolduri. Cele scurte vor face ca şoldurile să pară mai late.

Silueta androgină este destul de dreaptă, fără prea multe curbe, însă bine proporţionată, cu umeri laţi şi bust mediu sau mic, picioare lungi şi de invidiat, iar talia nu este foarte bine definită. Pentru a atrage atenţia asupra picioarelor, poartă jeanşi skinny, fuste mini sau pantaloni scurţi.

Truc: Defineşte-ţi talia cu ajutorul unei curele şi pune-ţi bustul în evidenţă cu bluze şi cămăşi care au decolteul rotund.

Silueta măr are avantaje demne de invidiat, cum ar fi un bust generos şi picioare subţiri. Totuşi, talia nu este punctul tău forte, iar toate kilogramele în plus se depun acolo. Dacă eşti o persoană slabă, dar cu acest tip de siluetă, poţi purta curele în talie, însă dacă kilogramele s-au cam acumulat, evită-le pe cât posibil. Alege croieli drepte sau lejere care să cadă uşor pe formele corpului şi pune-ţi în evidenţă picioarele.

Truc: Cu cât sacoul va fi mai cambrat, cu atât talia ta va părea mai subţire, iar şoldurile mai feminine.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *