Actualitate

Tiraspolul a anunţat în căutare un fost „premier” şi „trei miniştri”

În acest dosar figurează un fost prim-ministru şi trei miniştri ai pretinsului guvern de la Tiraspol, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice locale.

Potrivit unui comunicat, este vorba de foştii aşa-numiţi premier Tatiana Turanskaia şi miniştrii Oxana Bulanova, Maia Parnas şi Elena Ghirjul. Aceste persoane au fost date în căutare.

Totodată, potrivit surselor locale, în rmn, sentinţa poate fi anunţată şi în lipsa acuzaţilor, fără prezenţa acestora la proces.

Decizia de a reţine până la 30% din pensii şi salariile angajaţilor din sfera bugetară a fost luată de autorităţile nerecunoscutei republici moldoveneşti nistrene în anul 2015, pentru a acoperi o profundă criză financiară în regiunea din stânga Nistrului. Aceasta este considerată de experţi „una dintre cele mai dureroase pentru populaţia regiunii, cu grave repercusiuni pentru cei mai vulnerabili cetăţeni”. Principalul figurant în acest dosar este ex-preşedintele Evgheni Şevciuc.

Evgheni Şevciuc a fost dat în căutare de către administraţia de la Tiraspol, iar pe numele acestuia este eliberat mandat de arest. Ex-preşedintele autoproclamatei rmn nu şi-a recunoscut vina şi a declarat că este nevoit să părăsească Tiraspolul din cauza unui atentat care s-ar pregăti asupra sa. Conform unor medii de informare de la Chişinău, fostul lider de la Tiraspol se află în Rusia.

Anterior, Tiraspolul a anunţat că Evgheni Şevciuc va fi judecat în lipsa acestuia, deoarece la ora actuală fostul lider de la Tiraspol se află peste hotare.
 
Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *