Actualitate

Tiraspolul este un exemplu pentru Găgăuzia: „Avem ce învăţa de la voi”

O delegaţie a Adunării Populare a Găgăuziei în frunte cu preşedintele acesteia, Vladimir Kîssa, şi vicepreşedintele Alexandr Tarnavskii, a mers miercuri, 5 iulie, într-o vizită de lucru la Tiraspol şi chiar au participat la una din şedinţele în plen a „Parlamentului” regiunii transnistrene. „Noi avem ce învăţa de la voi”, a declarat Vladimir Kîssa după ce a asistat la şedinţa deputaţilor din Transnistria.

Ulterior, şeful Legislativului autonomiei găgăuze şi speakerul „Parlamentului” de la Tiraspol au semnat un nou acord de cooperare „interparlamentar”, reînnoindu-l pe cel semnat în 2012, dintre foştii şefi ai instituţiilor respective. Potrivit paginii oficiale a Sovietului Suprem transnistrean, parlamentarii găgăuzi şi cei din stânga Nistrului şi-au exprimat speranţa că acordul nu va fi unul formal, dar o platformă reală de cooperare şi de consolidare a dialogului „interparlamentar”. „Sper că semnarea acordului va semnifica impulsionarea relaţiilor interparlamentare şi va contribui la îmbunătăţirea bazei legislative a autonomiei, dar şi va intensifica relaţiile culturale şi economice”, a menţionat Vladimir Kîsa.

De asemenea, Kîsa l-a invitat pe şeful „Legislativului” transnistrean la Comrat, de ziua oraşului. „În mod tradiţional, deputaţii acceptă invitaţia să participe la această sărbătoare, iar în acest an nu va fi o excepţie, deoarece contactele noastre nu sunt construite formal, dar în baza prieteniei”, a precizat Alexandr Şerba, speakerul de la Tiraspol. De menţionat că Vladimir Kîssa a fost ales în funcţia de deputat al Adunării Populare de pe listele Partidului Democrat.

Sursa: adev.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *