Astăzi 26 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la 25 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 6 Octombrie 2017, ora 15:34

Știri din toate colțurile Moldovei. Ce se întâmplă în țară în acest sfârșit de săptămână

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Piaţa din Larga a fost reconstruită . Locuitorii din nordul țării au o piață agroalimentară modernă, grație implicării băștinașilor din comuna Larga în reconstrucția și reparația pieței din localitate.

Piaţa, redeschisă miercuri, dispune de o hală de carne și produse lactate și alta de fructe și legume, precum și aproximativ 50 de locuri la tarabe. Bugetul total al proiectului de renovare a fost de 555 387 lei, dintre care băștinașii au contribuit cu 85 500 lei, Guvernul Elveției – cu 387 687 lei și primăria Larga – cu 65 000 lei.

„Noi avem unicul Incubator de afaceri dintr-o zonă rurală, iar renovarea pieței va impulsiona și mai mult dezvoltarea economică locală și crearea unor noi locuri de muncă", susține Radu Urechian, primarul comunei Larga.Totodată, cu suportul PNUD Moldova, primăria Larga a creat pagina web www.agro-bazar.md, care își propune să ofere posibilitatea procurării produselor locale de la distanță.

Renovarea pieței din Larga este unul dintre cele 23 de proiecte realizate în 18 sate și 5 orașe din țară, datorită cărora peste 200 de mii de persoane beneficiază de servicii mai bune de iluminat stradal, evacuare a deșeurilor menajere, agrement ș.a.

Târgul locurilor de muncă la Chișinău

În perioada 12-18 octombrie 2017, în Capitală va fi organizat Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XIII-a, cu tematica „Locuri de muncă din Chișinău”. La eveniment și-au anunțat disponibilitatea de a participa 37 de agenți economici, cu o ofertă de 1500 locuri de muncă vacante din diferite domenii: comerț, medicină, management, servicii pază și securitate, inginerie, industrie ușoară etc.

Pe platoul Târgului vor fi amplasate posturi de auto-informare electronică, care vor oferi vizitatorilor posibilitatea să acceseze gratuit portalurile de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: www.angajat.md și platforma Târgului on-line www.e-angajare.md.
În comparație cu alte târguri tradiționale, acesta va fi şi virtual. Astfel, doritorii pot participa la eveniment de acasă, accesând la computer platforma www.e-angajare.md.

Târgul va începe pe de 12 octombrie 2017, la ora 10:00, în incinta Centrului de Cultură şi Istorie Militară, de pe str. Tighina 47, din Chişinău.

Copiii cresc prin fotbal la Ştefan-Vodă

Federația Moldovenească de Fotbal a lansat în premieră un proiect dedicat grădinițelor, „Prin fotbal să creștem sănătoși”. Proiectul va fi implementat în mai multe instituții preșcolare din republică, inclusiv în grădinița-creșă nr. 3 „Alionușca” din orașul Ștefan-Vodă.

Astfel, pe 29 septembrie curent, pe ministadionul grădiniței a avut loc lansarea proiectului „Prin fotbal să creștem sănătoși”. Activitatea s-a desfășurat sub genericul „Vino cu mine, grădinița e și pentru tine!”.

Grădinița a fost dotată cu echipament sportiv pentru copii în sumă totală de 19578,53 lei (tricouri, maiouri, genți sportive, mingi de fotbal, conuri, mici și mari, bariere, porți pentru fotbal), dar și suport metodic. Până la finele anului, antrenorii școlii sportive, împreună cu cadrele didactice ale grădiniței, vor desfășura 12 antrenamente sportive și 12 lecții teoretice.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul