Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Eveniment 11 Aprilie 2013, ora 06:20    Din editia print

Știri pe scurt: Avertizare! Cod galben de inundaţii pe râul Prut

Marime Font
 
 
 

Meteorologii au emis avertizare de cod galben de inundaţii pe râul Prut. Acestea ar putea fi cauzate de creşterea în continuare a deversării apei din lacul de acumulare Costeşti-Stânca, până la 190 m3/s. Avertizarea se va menține până pe 25 aprilie. 

Doi moldoveni au încercat să treacă ilegal frontiera

Colaboratorii Serviciului Grăniceri al Ucrainei au reținut doi cetățeni ai R. Moldova atunci când aceștia încercau să pătrundă pe teritoriul Ucrainei. Serviciul de presă al structurii menționează că, în timpul staţionării la PCT „Rosoşanî”, bărbații au încercat să evite procedura controlului pașapoartelor, încercând să pătrundă prin „coridorul verde”. Grănicerii au blocat calea spre Ucraina, iar contravenienţii au încercat să se întoarcă în ţară, dar au fost reţinuţi. Potrivit anchetei, cei doi cetățeni se aflau în stare de ebrietate. Acestora li s-au întocmit procese-verbale și au fost transmise organelor de ordine.

Trafic deviat pe Alexandru cel Bun

Traficul rutier pe strada Alexandru cel Bun, intersecţie cu strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, a fost suspendat de aseară, de la ora 22.00, până astăzi la 17.00. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei municipiului Chişinău, suspendarea traficului este legată de lucrările la rețeaua de gaze. Circulaţia transportului public va fi organizată după cum urmează: rutele de microbuz vor circula de pe str. Alexandru cel Bun pe str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, str. Mitropolit Dosoftei, str. Serghei Lazo, str. Columna şi în continuare pe traseele stabilite.

Fluxul migrațional transnistrean, sub control

Autorităţile de la Chişinău vor monitoriza fluxul migraţional prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene la şase puncte interne de control. Potrivit vicepremierului pentru reintegrare în exerciţiu, Eugen Carpov, această iniţiativă este unul din elementele dialogului dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană privind liberalizarea regimului de vize, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Biroului pentru reintegrare.

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul