Știri pe scurt: Avertizare! Cod galben de inundaţii pe râul Prut

publicat în Eveniment pe 11 Aprilie 2013, 06:20

Meteorologii au emis avertizare de cod galben de inundaţii pe râul Prut. Acestea ar putea fi cauzate de creşterea în continuare a deversării apei din lacul de acumulare Costeşti-Stânca, până la 190 m3/s. Avertizarea se va menține până pe 25 aprilie. 

Doi moldoveni au încercat să treacă ilegal frontiera

Colaboratorii Serviciului Grăniceri al Ucrainei au reținut doi cetățeni ai R. Moldova atunci când aceștia încercau să pătrundă pe teritoriul Ucrainei. Serviciul de presă al structurii menționează că, în timpul staţionării la PCT „Rosoşanî”, bărbații au încercat să evite procedura controlului pașapoartelor, încercând să pătrundă prin „coridorul verde”. Grănicerii au blocat calea spre Ucraina, iar contravenienţii au încercat să se întoarcă în ţară, dar au fost reţinuţi. Potrivit anchetei, cei doi cetățeni se aflau în stare de ebrietate. Acestora li s-au întocmit procese-verbale și au fost transmise organelor de ordine.

Trafic deviat pe Alexandru cel Bun

Traficul rutier pe strada Alexandru cel Bun, intersecţie cu strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, a fost suspendat de aseară, de la ora 22.00, până astăzi la 17.00. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei municipiului Chişinău, suspendarea traficului este legată de lucrările la rețeaua de gaze. Circulaţia transportului public va fi organizată după cum urmează: rutele de microbuz vor circula de pe str. Alexandru cel Bun pe str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, str. Mitropolit Dosoftei, str. Serghei Lazo, str. Columna şi în continuare pe traseele stabilite.

Fluxul migrațional transnistrean, sub control

Autorităţile de la Chişinău vor monitoriza fluxul migraţional prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene la şase puncte interne de control. Potrivit vicepremierului pentru reintegrare în exerciţiu, Eugen Carpov, această iniţiativă este unul din elementele dialogului dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană privind liberalizarea regimului de vize, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Biroului pentru reintegrare.