Fotbal

Titlu ca-n filme în Anglia! Primul campionat decis la golaveraj şi al treilea în istoria lui City

Echipa lui Mancini a făcut inutilă victoria rivalei United, 1-0 în deplasare, cu Sunderland. Este primul titlu decis la golaveraj şi al treilea în istoria lui City! 

Când aştepţi 44 de ani pentru un titlu, atunci finalul nu putea fi altul. Fanii lui City au trăit ieri la maximum. La egalitate de puncte şi cu avantaj la golaveraj (opt goluri) înaintea ultimei etape, toată lumea se aştepta totuşi la două meciuri lejere pentru cele două rivale la titlu, City acasă cu QPR, United, în deplasare cu Sunderland. Doar că două victorii fără emoţii era scenariul care n-ar fi adus niciun spectator în sală la filmul "titlul în Premier League". Aşa că "Marele Regizor" a decis altceva. Le-a rezervat fanilor "diavolilor" un film uşor, iar suporterilor "cetăţenilor" un thriller de
povestit nepoţilor.

1-0 la pauză, 1-2 în minutul 90

În sala "Etihad", fanii au avut parte de emoţii încă din prima parte a filmului. Mai ales după ce United a trecut în avantaj (Rooney, minutul 20), iar City încă nu marcase. S-au mai liniştit înainte de prima pauză de publicitate, când Zabaleta (39) a deschis scorul cu largul concurs al goal-keeper-ului Kenny.

La reluare, Cisse (49) a jucat rolul eroului negativ care ridică suspansul filmului, cu un gol egalizator venit după eroarea lui Lescott, şi tensiunea era la cote uriaşe. I-a mai liniştit pe "cetăţeni" intrarea în scenă a "durului" Barton (55), eliminat după ce i-a lovit pe Tevez şi Aguero. Doar până la reuşita lui Mackie (66), care a făcut 2-1 pentru QPR (!), iar accidentatul Vidic jubila în tribune la meciul lui United, cu telefonul la ureche.
final de vis

În minutul 90, United era campioană. Dar s-a produs "incredibilul". Dzeko (90+2) şi Aguero (90+4) au întors soarta meciului şi a titlului. Pentru pasionaţii de filme poliţiste există şi "intriga QPR". Stoke a egalat-o în minutul 77 pe Bolton (2-2), iar partida de pe "Britannia" s-a încheiat mai devreme. Aşa că finalul de pe "Etihad" nu mai conta decât pentru "cetăţeni", pentru că QPR era salvată de la retrogradare.

via Dailymail

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *