Actualitate

Titus Jucov, directorul Teatrului Republican de Papusi Licurici

Titus Jucov s-a nascut la 28 septembrie 1950, in comuna Cobani, r-l Glodeni. Dupa absolvirea scolii din localitate, si-a continuat studiile la Institutul de Stat al Culturii din Moscova, Facultatea de Regie (1967-1971). A debutat ca regizor cu spectacolul de licenta „Tribunalul”, la Teatrul National de Stat „Vasile Alecsandri” din Balti.

Dupa absolvirea facultatii, este angajat in calitate de actor si regizor la Teatrul Republican de Papusi „Licurici”. Primele spectacole pe care le pune in scena – „Mica vrajitoare” dupa Otfried Preussler, „Scufita rosie” dupa Evgheni Svart si „Harap Alb” dupa Ion Creanga, in dramatizarea lui Ion Puiu ii aduc si primele aprecieri din partea publicului si a criticii de specialitate. De acum incolo, numele lui Titus Jucov se va asocia cu cel al teatrului pentru copii „Licurici”. Ani la rand el va fi prim-regizor, director artistic si, din 1991, director al teatrului.

Sub conducerea Domniei Sale, Teatrul de papusi „Licurici” a devenit locul indragit al tuturor copiilor din republica. Si nu numai. Turneele efectuate in Romania (Targu-Mures, Craiova, Arad), Rusia (Sankt Petersburg, Moscova), Ucraina (Simferopol, Hmelnitk, Kiev) l-au facut cunoscut departe de hotarele tarii. Pentru talentul de regizor si de organizator, Titus Jucov a fost mentionat cu titlul onorific de maestru emerit al artelor din R. Moldova (1992), Medalia „Meritul civic” (1995), Ordinul „Gloria Muncii” (2000), Medalia „Mihai Eminescu” (2005).

Cu ocazia zilei de nastere, TIMPUL ii doreste sanatate, inspiratie si noi realizari!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *