Culinar.md

Tocăniţă cu ciuperci

Mod de preparare
Tocaţi mărunt ceapa şi ardeiul. După spălare şi curăţare, tăiaţi ciupercile fâşii, le căliţi în ulei împreună cu ceapa şi ardeiul, apoi puneţi o cană de apă şi le lăsaţi să fiarbă zece minute la foc potrivit. După fierbere, îngroşaţi amestecul cu o lingură de făină şi puţin lapte, apoi îl introduceţi în tocăniţă. La final, adăugaţi în tocăniţa puţină smântână şi pătrunjel proaspăt tocat. Se poate servi alături de paste sau mămăliguţă aburindă…

Notă
Ciupercile sunt o sursă bună de complex de vitamina B (riboflavin – pentru o piele sănătoasă şi acurateţe vizuală; niacina – controlează energia eliberată de proteine, carbohidraţi şi grăsimi, şi ajută la o funcţionare bună a sistemului digestiv şi a sistemului nervos; acidul pantothenic – pentru producerea hormonului; folate – stimulează producerea celulelor albe şi roşii în măduva osoasă; vitamina B6 – utilizează proteinele pentru construcţia ţesuturilor; biotina – necesară în eliberarea energiei din grăsimi). Împreună, aceste componente ajută la eliberarea de stres, depresie şi oboseală.

Culinar.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *