Actualitate

Tocmai s-a decis: Kovesi dă marea lovitură în Europa!

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a postat joi un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că Laura Codruța Kovesi este singurul candidat al Parlamentului European pentru funcția de procuror-şef european.

Pentru stabilirea viitorului șef al Parchetului European, Parlamentul de la Bruxelles trebuie să negocieze cu Consiliul care îl susține pe francezul Jean-Francois Bohnert. Iar Mureșan a prezentat în postarea sa echipa de negociatori:

”Tocmai s-a decis echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziţia de procuror-şef european. Aceştia sunt: Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania, Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), S&D, Spania şi Maite Pagazaurtundua, vicepreşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), Renew, Spania”, a scris el pe internet.

”Aceştia vor negocia în numele Parlamentului European cu reprezentanţii Consiliului. Mandatul lor este simplu și clar: Laura Codruţa Kövesi este candidatul Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef european. Este singurul candidat al Parlamentului şi este singura persoana pe care Parlamentului European o va accepta în poziţia de procuror-şef european”, a adăugat europarlamentarul român.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *