Actualitate

Tony Blair: Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru alt referendum

Acesta consideră că cetăţenii ar trebui să ia decizia finală, dacă Parlamentul va respinge acordul pentru Brexit negociat de Theresa May şi reprezentanţii Marii Britanii, a scris Mediafax.

„Ştim care sunt opţiunile pentru Brexit. Parlamentul va trebui să se decidă asupra uneia dintre ele. Dacă Parlamentul nu poate decide, ar trebui să întrebe din nou cetăţenii”, a spus Tony Blair într-un mesaj adresat liderilor celorlalte 27 de state din UE. În același timp, fostul șef al guvernului de la Londra a îndemnat oficialii de la Bruxelles să demareze reforme, care să convingă Marea Britanie să se întoarcă și să reducă îngrijorările celor care au votat pentru Brexit.

Parlamentul Marii Britanii va vota dacă aprobă sau nu acordul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, pe tema Brexit, până la data de 21 ianuarie. Premierul Theresa May a spus în cadrul summitului european de joi de la Bruxelles că are probleme legislativul, dar ceilalți lideri nu au fost prea interesați.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis Marii Britanii că trebuie să exprime clar ceea ce îşi doreşte în ceea ce priveşte acordul pentru Brexit, dar că nu va exista o renegociere. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *