Sănătate

Top 10 alimente care ne fac fericiţi

Atunci știm exact cum să vă ajutăm! Mai întîi trebuie să echilibraţi regimul alimentar, adaugînd câteva "alimente fericite"- în timpul iernii veţi fi la fel de vesel ca şi într-o zi de primăvară!

1.ACAJU

Institutul Psihiatric Britanic a efectuat un studiu care a arătat că la persoanele ce suferă regulat de depresie de multe ori nivelul de magneziu din organism este redus. Pentru a evita confirmarea corectitudinii oamenilor de stiinţă britanici, nu uitaţi de aceste nuci.

2. Păstăi

În fasole, ca și în alte legume verzi se conţine în abundenţă magneziu. Mănîncă imediat o porţie, după care bea o ciocolată fierbinte cu o pâinică proaspătă din făină de cereale integrale – în cacao și tărâțe de grâu, magneziu este suficient.

3. GRAPEFRUIT

Acidul folic care se conţine din plin în acest citric, facilitează fluxul de oxigen la creier. De asemenea, grapefruitul conține substanțe care contribuie la secreţia "hormonului fericirii", serotonina.

4. FULGI DE OVĂZ

Nivelul de zahăr ridicat duce la modificarea dispoziției. Ovăzul se digerează lent, oferind organismului zahăr benefic.

5. TOFU

Lipsa de triptofan în organism poate duce la depresie. În tofu se conţine o cantitate record de acest aminoacid-747 mg la 100 g. Celor care sunt dezgustaţi de tofu şi alte specificaţii asiatice le propunem să-l amestece în milkshake(cocktail de lapte)-laptele și fructele vor îndepărta complet gustul caşcavalului de soia.

6. CEAI VERDE

Ceaiul verde conţine izoflavone, substanțe care fac parte din compusul medicamentelor împotriva depresiei. Din păcate, în procesul de fabricație a ceaiului negru, ele dispar.

7. CARTOF

Se fierb sau se coc cîţiva cartofi pentru a asigura pe deplin organismul cu vitamina B6, care este necesară pentru a produce serotonina. Cartoful este leguma cu conţinutul cel mai bogat de această vitamină.

8. PĂTRUNJEL

Aceasta plantă este bogată în acid L-glutamic, care asigură concentrarea psihologică, ajută împotriva oboselii şi stresului. Asa că, nu ezitaţi să adaugăţi patrunjel la carne, pește, legume, bine că poate fi combinat cu orice.

9 . FASOLE

Dacă doriţi ca tenul palid, nemîngîiat de soare să dobândească un aspect sănătos, mâncaţi fasole albă. De exemplu, se prajesc cu ulei de măsline şi se adaogă busuioc sau oregano. Astfel, dopamina conținută în fasole, se transformă în noradrenalină, substanţa responsabilă de sentimentul de voiciune și de plăcere.

10. DOVLEAC

Este bogat în zinc. Acest mineral prelungește viața celulelor nervoase și asigură transformarea triptofanului în serotonină. Puteți pregăti un terci, de asemenea puteţi să-l taiaţi cubuleţe şi să-l prăjiţi cu verdeaţă și ardei iute. De altfel, nici semințele de dovleac nu trebuie neglijate, acestea sunt foarte utile!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *