Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente

Criza 6 Iulie 2011, ora 14:42

Top 10 ţări care pot intra în incapacitate de plată

Marime Font

Foto: incont.ro
 
 
 

Analiştii de la Markit Credit Research au întocmit o listă a ţărilor care pot intra în incapacitate de plată, potrivit investitorilor. Pe listă apar state cu un nivel imens al datoriei publice şi unde riscul de neplată al acesteia este foarte mare.

Analiştii au analizat riscul de neplată al datoriilor ţărilor din trimestrul doi al anului. Este vorba, aşadar, despre lista ţărilor care au avut un trimestru prost, potrivit Business Insider.

Spre exemplu, în Thailanda, costul refinanţării pe cinci ani a unui milion de dolari din datoria publică costă 147 de milioane de dolari, în trimestrul doi datoria avansând cu 27%. În SUA şi în Italia, datoria publică a crescut cu 28%, iar costul este de 53 de milioane de dolari, respectiv 191 de milioane.În Finlanda şi în Malaysia, datoria publică a avansat cu un procent mai mare - de 30% şi 31%, însă costul rostogolirii ei este unul mai mic - de 39 de milioane de dolari, respectiv 97 de milioane.

Nici Slovacia nu o duce mai bine. În trimestrul al doilea din an, datoria publică a crescut cu 32%, iar costul refinanţării unui milion din această sumă a ajuns la 108 milioane de dolari. Însă, cu adevărat dramatică este situaţia din Portugalia, unde costul a atins nivelul record de 794 milioane de dolari, iar datoria publică a crescut cu 37% într-un singur trimestru.

În Slovenia şi în China, datoria publică tot creşte văzând cu ochii - cu 40% - dar costul refinanţării este mai mic, "doar" 112 milioane de dolari, respectiv 60 de milioane, daca punem cele doua sume în balanţă cu Portugalia, de exemplu.

Sursa: incont.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul