Criza

Top 10 ţări care pot intra în incapacitate de plată

Analiştii au analizat riscul de neplată al datoriilor ţărilor din trimestrul doi al anului. Este vorba, aşadar, despre lista ţărilor care au avut un trimestru prost, potrivit Business Insider.

Spre exemplu, în Thailanda, costul refinanţării pe cinci ani a unui milion de dolari din datoria publică costă 147 de milioane de dolari, în trimestrul doi datoria avansând cu 27%. În SUA şi în Italia, datoria publică a crescut cu 28%, iar costul este de 53 de milioane de dolari, respectiv 191 de milioane.

În Finlanda şi în Malaysia, datoria publică a avansat cu un procent mai mare – de 30% şi 31%, însă costul rostogolirii ei este unul mai mic – de 39 de milioane de dolari, respectiv 97 de milioane.

Nici Slovacia nu o duce mai bine. În trimestrul al doilea din an, datoria publică a crescut cu 32%, iar costul refinanţării unui milion din această sumă a ajuns la 108 milioane de dolari. Însă, cu adevărat dramatică este situaţia din Portugalia, unde costul a atins nivelul record de 794 milioane de dolari, iar datoria publică a crescut cu 37% într-un singur trimestru.

În Slovenia şi în China, datoria publică tot creşte văzând cu ochii – cu 40% – dar costul refinanţării este mai mic, "doar" 112 milioane de dolari, respectiv 60 de milioane, daca punem cele doua sume în balanţă cu Portugalia, de exemplu.

Sursa: incont.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *