Auto

TOP 12 Cele mai vândute maşini din lume în 2011

Conform topului anual realizat de Forbes, Toyota Corolla este situat pe locul întâi la capitolul vânzări şi în 2011, în ciuda problemelor imense prin care a trecut marca japoneză în ultimii doi ani. Corolla – model produs în 15 ţări diferite şi vândut pe nu mai puţin de 140 de pieţe a scăzut în vânzări cu 2% faţă de anul trecut, dar a reuşit să treacă peste graniţa de un milion de unităţi vândute.

Pe poziţia secundă, se află un model care acum doi ani nu exista în Top 10. Este vorba de Hyundai Elantra (care se vinde în Coreea sub numele Avante). Locul al treilea este ocupat de Wuling Sunshine, un nume complet necunoscut în afara Chinei. Sunshine – un monovolum care se transformă uşor în van – este un cel mai bine vândut model auto în China, fiind foarte bine primit de chinezi pentru că poate transporta atât persoane, cât şi marfă.

Un alt nume interesante care apar în top sunt Kia Rio, model care a trecut pe locul al cincilea în clasamentul mondial şi care oficializează astfel creşterea grupului coreean Hyundai-Kia în lume. 

Via Automarket.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *