Top 3 salate de primăvara

publicat în Sănătate pe 6 Mai 2015, 06:24

Legumele și verdețurile de proveniență autohtonă deja pot fi găsite în piețele din țară și ar fi păcat să nu profităm de ele. Ceapa verde, ridichea, varza, salata verde, pătrunjelul și alte verdețuri de sezon trebuie să își facă loc pe masa noastră.

Cel mai rapid mod de a utiliza toate aceste verdețuri este de a prepara o salată.

Legumele proaspete pot fi ușor combinate în salate, ca să potolească foamea în orice moment al zilei. Am ales trei rețete de primăvară pentru meniul de sezon.

Un elogiu adus legumelor proaspete de primăvara sunt verdețurile care conțin o serie întreagă de vitamine și minerale pentru o masă gustoasă. Probabil cea mai răspândită salată de primăvară este cea care conține ridichi. Se ia o legătură de ridichi, una de ceapă verde, la care se poate adaugă și brânză obișnuită sau feta. Toate ingredientele se amestecă cu ulei de măsline, două linguri de suc proaspăt de lămâie și se adaugă sare și piper după gust.

Frunzele de lobodă sau varză creață se amestecă cu ceapa verde, ridiche sau frunze de lodobă. La verdețuri se pot adauagă câteva linguri de suc de lămâie și câteva linguri de ulei de măsline.

O salată ce conține leurdă, lobodă și ceapă verde poate fi considerată cea mai vitaminizată salată din primăvară. Leurda este un aliment minune ce îmbunătățește funcția ficatului și este un bun purificator, eliminand deseurile toxice din ficat și sânge.

Pentru fiecare salată în parte se pot adăuga proteine ca ou fiert, carne de pui, vită sau chiar ton în cantități mici. Iar câteva semințe de floarea soarelui, susan sau nuci la fel pot oferi salatei un gust neobișnuit.

Timpul.md