Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:23
Abonamente
 
 
 

Frumusețe 2 Iunie 2016, ora 07:18

TOP 3 scruburi naturale pentru corp

Marime Font

Pielea noastră are nevoie de îngrijire, iar în acest scop trebuie periodic să aplicăm și scruburi, atât pe corp, cât și pe față. Scruburile, spun cosmetologii, contribuie la exfolierea straturilor moarte de piele, o tonifiază, îmbunătățește vascularizarea periferică și împiedică firele de păr să crească sub piele (mai ales dacă vă epilați).

Totuși de cele mai multe ori din lipsă de timp, apelăm la scruburile din vânzare. Scruburile naturale însă, sunt mult mai sănătoase, nu conțin „e-uri” care le păstrează ambalate, tocmai din acest motiv vă sfătuim să apelați la soluțiile naturiste. Scrubul preparat acasă, știi la sigur ce conține și cât de proaspăt este.

Scrub din cafeaRețeta scrubului din cafea e una foarte simplă. Zațul de cafea fie se amestecă cu puțină miere, fie se folosește de unul singur. În acest sens se foloseștea zațul doar de la cafeaua naturală. Acesta se aplică pe corp și se masează. Procedura se efectuiază după ce ați făcut duș sau baie, adică atunci când pielea e curată. De preferință e să lăsați câteva minute cafeaua pe corp. Acest scrub vă va face pielea foarte moale și plăcută la atingere. Zațul de cafea, luptă foarte eficient și cu celulita, dacă amestecat cu ulei de măsline este aplicat pe corp, iar apoi pielea învelită cu peliculă alimentară pentru 30 minute – 1 oră.

Scrubul din făină de mălai

Se adaugă 4 lingurițe de mălai și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, într-un recipient, din sticlă sau din lemn, cu capac. Nu adăugați apă în recipient, ci doar în palmă, peste cantitatea de mălai și bicarbonat, pe care urmează să o folosiți în acel moment și masați ușor zonele corpului care necesită exfoliere. Dacă vi se pare prea dur amestecul, îl puteți combina cu gelul de duș. E un scrub foarte eficient, unul dintre cele mai populare scruburi naturiste.

Scrub cu zahăr

Folosiți pe post de exfoliant zahăr brun amestecat cu miere. Compoziția obținută se aplică atât pe corp, cât și pe față, se masează atât cât este necesar și se clătește pielea cu apă călduță. Puteți folosi și zahărul alb în acest sens, totuși recomandat este cel brun, din cauză că e mai eficient.

E foarte important să știți că scruburile nu se fac mai des de o dată sau maxim două ori pe săptămână (la recomandarea cosmetologului). La fel de important este ca exfolierea să fie urmată de o hidratare intensivă a pielii, fie cu creme de corp sau cu produse naturiste cum ar fi uleiul de măsline.

Ai grijă de frumusețea ta! 

ea.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md