Frumusețe

TOP 3 scruburi naturale pentru corp

Totuși de cele mai multe ori din lipsă de timp, apelăm la scruburile din vânzare. Scruburile naturale însă, sunt mult mai sănătoase, nu conțin „e-uri” care le păstrează ambalate, tocmai din acest motiv vă sfătuim să apelați la soluțiile naturiste. Scrubul preparat acasă, știi la sigur ce conține și cât de proaspăt este.

Scrub din cafea

Rețeta scrubului din cafea e una foarte simplă. Zațul de cafea fie se amestecă cu puțină miere, fie se folosește de unul singur. În acest sens se foloseștea zațul doar de la cafeaua naturală. Acesta se aplică pe corp și se masează. Procedura se efectuiază după ce ați făcut duș sau baie, adică atunci când pielea e curată. De preferință e să lăsați câteva minute cafeaua pe corp. Acest scrub vă va face pielea foarte moale și plăcută la atingere. Zațul de cafea, luptă foarte eficient și cu celulita, dacă amestecat cu ulei de măsline este aplicat pe corp, iar apoi pielea învelită cu peliculă alimentară pentru 30 minute – 1 oră.

Scrubul din făină de mălai

Se adaugă 4 lingurițe de mălai și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, într-un recipient, din sticlă sau din lemn, cu capac. Nu adăugați apă în recipient, ci doar în palmă, peste cantitatea de mălai și bicarbonat, pe care urmează să o folosiți în acel moment și masați ușor zonele corpului care necesită exfoliere. Dacă vi se pare prea dur amestecul, îl puteți combina cu gelul de duș. E un scrub foarte eficient, unul dintre cele mai populare scruburi naturiste.

Scrub cu zahăr

Folosiți pe post de exfoliant zahăr brun amestecat cu miere. Compoziția obținută se aplică atât pe corp, cât și pe față, se masează atât cât este necesar și se clătește pielea cu apă călduță. Puteți folosi și zahărul alb în acest sens, totuși recomandat este cel brun, din cauză că e mai eficient.

E foarte important să știți că scruburile nu se fac mai des de o dată sau maxim două ori pe săptămână (la recomandarea cosmetologului). La fel de important este ca exfolierea să fie urmată de o hidratare intensivă a pielii, fie cu creme de corp sau cu produse naturiste cum ar fi uleiul de măsline.

Ai grijă de frumusețea ta! 

ea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *