Sănătate

Top 4 analgezice naturale

Cele 4 analgezice naturale recunoscute sunt:

1. CURCUMĂ – Acest ingredient folosit în bucătăria indiana, care a ajuns în ultimii ani şi în supermarketurile româneşti conţine curcamina, un analgezic care blochează durerile corporale. Curcumă poate fi consumată sub formă de infuzie cu apă caldă. Ingredientul are rol antiinflamator şi este recomandat persoanelor care se balonează foarte uşor.

2. USTUROIUL – Usturoiul este recomandă persoanelor care au probleme cu articulaţiile. Această minune a naturii face bine în caz de artrită. Usturoiul proaspăt poate distruge bacterii precum E.coli sau Salmonella şi contribuie la eliminarea toxinelor din ficat.

3. ULEIUL DE MĂSLINE – Folosit în industria alimentară şi în cea cosmetică, uleiul de măsline are puternice proprietăţi antiinflamatori şi cicatrizante. Conţine oleocanthal, o substanţă cu efect analgezic asemănător ibuprofenului.

CITEŞTE ŞI: 5 plante vindecătoare pe care trebuie să le ai în casă

Cum recunoşti uleiul de măsline adevărat de cel contrafăcut

4. ULEIUL DE PESTE – Acizii graşi precum Omega 3 din uleiul de peste împiedică producerea substanţelor inflamatorii. Este recomandat persoanelor depresive şi gravidelor. Omega 3 ajută la dezvoltarea funcţiilor cognitive şi motorii ale fetusului.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *