Afaceri

Top 5 întrebări care te ajută să înţelegi dacă eşti pregătit să devii om de afaceri!

Vor începe afaceri în domeniul agricol, vor înfiinţa o fermă BIO sau poate un magazin online cum nu s-a mai văzut. Vor înfiinţa un centru de consultanţă în afaceri sau un institut cultural care să atragă cei mai buni studenţi din ţară.

Oricare ar fi ideea de afacere pe care dorim să o valorificăm, există abilităţi şi competenţe, talente şi pasiuni de care să avem grijă pentru că start-ul unei afaceri să fie un succes veritabil.

Iată cele 5 întrebări pe care orice potenţial antreprenor trebuie să şi le auto-adreseze pentru a stabili dacă este pregătit pentru o afacere de succes, conform Entrepreneur.com:

1. Cât de confortabil eşti cu sentimentul lipsei confortului? Să devii antreprenor implică o doză înalta de incertitudine. Nu poţi să ştii cu siguranţă cum va debuta afacerea, cât de dificil va fi să o administrezi, dacă partenerul de afaceri te va înşela din primele două luni de la start-up sau peste doi ani, când ţi-e lumea mai bună.

2. Eşti disciplinat? Ai nevoie de o doză mare de auto-disciplină pentru a pune pe picioare o afacere de succes. Vor fi momente în care vei fi obosit, când ţi se va părea mai atrăgătoare carieră şi nu propria afacere. Trebuie să fii disciplinat pentru a rămâne în mediul business până când îţi vei visul îndeplinit.

3. Cum stai cu sănătatea? Când începi o afacere, nu vei avea prea multe zile libere. Cu cât înţelegi acest lucru mai repede, cu atât mai bine. Nu îţi vei permite să lipseşti de la birou şi va trebui să fii într-o formă cât mai bună.

4. Iubeşti ceea ce faci şi eşti bun la acest capitol? Pasiunea este de baza pentru orice fel de reuşită, nu doar în carieră şi în afaceri. O afacere îţi va lua ore numeroase pentru a-i pune bazele, pentru a o administra, pentru a o aduce în punctul în care să returneze profit. Sigur ai ales o idee de afacere pe care să o urmăreşti cu toată pasiunea de care eşti capabil şi pe care să fii pregătit şi entuziasmat să o dezvolţi şi peste zece ani?

5. Cât de bine interacţionezi cu ceilalţi? Chiar şi atunci când ne credem pe cont propriu, adevărul este că în afaceri nu eşti niciodată singur. Vei negocia cu unii, vei intră în parteneriate cu alţii, te vei asocia cu profesionişti şi vei colabora cu foarte multe lume. O afacere se clădeşte pe baza unor relaţii care depăşesc orice imaginaţie. Nu te aştepta să dai lovitură dacă nu ştii cum să te porţi, cum să interacţionezi cu ceilalţi.

Sursa: Entrepreneur.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *