Sănătate

Top 7 fructe a lunii iulie

Caisele sunt o sursă importantă de beta-caroten, care combate oxidarea celulelor, vitamine și minerale. Acestea mai conțin potasiu, care are rolul de a controla tensiunea arterială. De asemenea, caisele sunt bogate în vitamina A, un fruct asigurându-ne cam 20 la sută din necesarul zilnic de vitamina A. Nutrienții din caise protejează inima și vederea, iar licopenul, o alta substanța din aceste fructe, previne apariția cancerului de prostată. Nu trebuie neglijat faptul ca fibrele din caise previn constipația și ajuta la reglarea digestiei.

Zmeura, pe lângă faptul că este foarte delicioasă, mai este bogată în antioxidanți și are proprietăți tonice. Ea este o sursă excelentă de acid elagic, un fitonutrient antioxidant care are proprietatea de a preveni deteriorarea celulelor. Consumată pe termen lung, ajuta la protejarea vederii. 100 de grame de zmeura proaspăta asigura jumătate din necesarul zilnic de mangan al organismului și 40 la sută din cel de vitamina C. Urmează apoi, nutrienti activi la fel de importanți, fibrele, acidul folic, vitamina B2 (riboflavina), magneziul, vitamina B3, potasiul și acizii grași omega 3.

Murele sunt disponibile din mai și până în septembrie, au vârful de recoltă în lunile iunie și iulie, când fructele sunt mari și uniforme. Când procurați fructele, alegeți-le pe acelea care au o culoare vie. Cele spălăcite mucegaiesc mai repede și se strică.

Pepenele roșu este un diuretic foarte blând cu organismul și este considerat adevărata sănătate pentru rinichi. Pepenele roșu conține licopină, o substanță anti-cancerigenă și antioxidantă, care este o importantă sursă de beta-caroten. Pepenele înseamnă, în proporție de 92 la sută apa naturală, ceea ce înseamnă că îi face foarte bine pielii, musculaturii, articulațiilor și susține tranzitul intestinal. Combinația de apă și potasiu din pepene este un excelent detoxificant natural, susținând activitatea renală.

Piersicile conțin antioxidanți, ceea ce înseamnă că neutralizează apariția radicalilor liber. Fibrele reglează digestia, tratează constipația și diminuează senzația de foame. Piersicile au un efect ușor laxativ, ceea ce menține sănătatea sistemului digestiv. Piersicile protejează ficatul, stimulează apetitul, întăresc sistemul imunitar, ne țin departe de anemie, calmează durerile reumatice, sunt bune în afecțiuni ale platanilor și reduc riscul de a dezvolta cancer. Piersicile sunt foarte bune, de asemenea, pentru detoxifierea organismului.

Perele reduc nivelul colesterolului, au un indice glicemic mic și sunt recomandate în dieta diabeticilor sau în curele de slăbire. Ele conțin fibre, vitamina C, cupru și vitamina K, acestea fiind cele mai concentrate elemente dintr-o pară. Consumul unei pere medii asigura 15-20 la sută din necesarul zilnic de fibre al organismului nostru.

Vișinele conțin o cantitate mare de potasiu ce contribuie la sănătatea pielii, dar și la arderea caloriilor. Vișinele sunt indicate pentru curele de slăbire și reducerea tesutului adipos. 100 grame de vișine contin aproximativ 60 de calorii. Fructele contribuie la scăderea grăsimii de pe abdomen. Vișinele sunt foarte utile în  tratarea bolilor de stomac, rinichi și afectiuni ale căilor respiratorii, scad nivelul colesterolului și întăresc imunitatea organismului. În îngrijirea tenului, fructele pot fi folosite și unele tratamente faciale, ca eliminarea petelor și pistruilor.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *