Actualitate

Topul milionarilor din Parlamentul Repubicii Moldova

În fruntea topului este chiar Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, care a avut anul trecut cele mai mari venituri, potrivit datelor din declaraţiile de avere depuse de deputaţi, informează Mold-Street.

Astfel pentru 2016, Andrian Candu declară venituri totale de 11,74 milioane lei, de circa patru ori mai mult ca în 2015. Candu deţine trei apartamente cu o suprafaţă totală de peste 390 de metri pătraţi, ultimul, cel mai mare de 243,6 metri pătraţi fiind obţinut în anul 2016 în baza unui contract de comodat.

Şeful Parlamentului este urmat la mică distanţă de deputatul liberal Iurie Dârda, care declară pentru 2016 un venit de 11,63 milioane lei, din care doar 216.000 sunt din activitatea de deputat.

Restul de 11,4 milioane lei a fost asigurat de dividendele de la cele două companii de construcţii Dansicons SRL şi Darsimid SRL. Comparativ cu anul 2015 valoarea dividendelor este în scădere cu peste cinci milioane lei.

Totodată spre deosebire de anul 2015, Iurie Dârda nu mai declară că deţine casă şi alte imobile în Moldova. Aceasta confirmă suspiciunile că el s-ar fi mutat în altă ţară şi a vândut cea mai mare parte din activele sale.

Pe locul trei se află deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc, care a declarat venituri de circa 3,4 milioane lei, din care doar 175.000 au fost încasaţi din activitatea de deputat. Grosul veniturilor sau mai bine din jumătate i-a fost asigurat de restituirea de către compania sa Transagentgrup SRL a unui împrumut de 1,73 milioane lei şi de plata dividendelor de peste 900.000 lei de la cele două companii.

Urmează un alt parlamentar democrat Vladimir Andronachi, care este unul dintre cei mai bogaţi aleşi. Potrivit declaraţii de avere în anul 2016, legiutorul a avut venituri de 149,164 lei din activitatea de deputat, iar 2,63 milioane lei au provenit din locaţiune imobiliară.

Acesta mai declară două automobile de lux, două locuinţe de 71 şi 218 metri pătraţi estimate la 1,6 milioane lei şi două spaţii comerciale de producţie cu o suprafaţă totală de 1.449,1 metri pătraţi şi o valoare cadastrală de 6,5 milioane lei.

Pe locul cinci se găseşte preşedintele Comitelului Naţional Olimpic Nicolae Juravschi, care din acest an a devenit democrat.

Citește continuarea aici

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *