Culinar.md

Tort de ciocolată

pentru blat:
– 8 albusuri
– 200 gr de faină
– 50 gr de cacao
– 250 gr de zahăr
– 1 baton de vanilie
– zeama de lamaie

pentru cremă:
– 150 ml rom
– 3 oua
– 4 linguri cu zahar pudra
– 4 linguri cu faina
– 6 linguri cu cacao
– 300 ml lapte
– 50 grame unt
– putina ciocolata din comert

Mod de preparare:

Pentru a face blat-ul: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie (sau un pliculet de zahar vanilat), ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua sau in trei si se insiropeaza bine. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Blatul se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.

Notă:

Daca nu vreti sa va bateti capul si sa faceti blatul puteti linistiti sa cumparati un blat de la magazin, faceti doar creme si il ornati, va fi delicios. Un astfel de tort poate fi ornat dupa bunul plac si imaginatia fiecaruia. Va fi la fel de bun si cu crema fiarta de oua pe aburi. Ce final mai delicios puteţi pregăti pentru masa de Craciun decât aşa o minunăţie? 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *