Actualitate

Totalurile concursului „Testare pentru fiecare”

Irina Condrea, profesor universitar la Facultatea de Litere, a declarat că la concurs au participat 125 de persoane. Testul a conţinut patru itemi. Cele mai dificile pentru participanţi s-au dovedit a fi sarcinile cu referire la accent şi la sinonime neologice.

Un singur participant din 125 de peroane care s-au înscris la concurs a reuşit să acumuleze 99 de puncte din totalul de 100. Pe locul doi şi trei s-au situat persoane care au acumulat 97 şi, respectiv, 95 de puncte. Irina Condrea a menţionat că printre premianţi în mare parte se numără elevi sau studenţi de până la 25 de ani. Totuşi, printre cei care au obţinut rezultate bune se numără şi un domn în vârstă de 70 de ani.

Lista câştigătorilor este publicată pe site-ul: www.litere.md. Persoanele care doresc să-şi vadă testele se pot adresa începând cu data de 5 septembrie la Facultatea de Litere.

Partenerii concursului sunt editurile Cartier, Arc, Ştiinţa, Bestseller, care acordă premii pentru câştigători – cărţi, albume, CD-uri, e-Reader-e.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *