Femeia

Totul e simplu

Totul e simplu, cât timp observăm că femeile sunt şi ele extrem de simple. Credeaţi că ieşiţi în evidenţă prin complexitatea voastră, prin simplitatea ascunsă de tencuiala de farduri şi efecte artificiale prin care să vă fie simulată naturaleţea? Vă ascundeţi defectele cu frica respingerii şi vă concentraţi în a vă lovi competiţia din dorinţa de a ocupa un loc superior în faţa altora ca voi. Sunteţi simple. Iar iubirea adevarată nu există. Cineva mi-a spus că este o reacţie chimică în creier şi nimic mai mult. Aceeaşi persoană m-a informat că Moş Crăciun este o invenţie. Pe una sigur a nimerit-o…

Femeia e complicată şi nu cred că aş putea-o înţelege vreodată, oricât m-aş chinui. Una spune şi alta face, una face şi alta simte, una simte şi rareori o spune, există pentru a ne polua cu gânduri ce nu aparţin logicii şi ar fi capabilă să cauzeze erori existenţiale. Totuşi, o iubim precum nişte dependenţi de droguri aflaţi în sevraj după ce au sărit peste doza zilnică. Ne zbatem precum peştii pe uscat odată ce pleacă de lângă noi şi devenim incapabili să trăim fără ceea ce ne-a servit până atunci drept aer. Un aer împodobit cu parfum, farduri, fond de ten şi alte rahaturi pe care le-am îmbrăţişat pentru ca astfel să le facem să se simta complexe şi… Chiar sunt.

Iubirea adevărată există. Sper doar să existe de mai multe ori într-o viaţă de om, în caz contrar, am fi pierduţi. Cum aş putea şti că aceasta nu e doar un concept pe o foaie de hârtie, decât după o partidă aprinsă de sex în urma căreia îmi simt interiorul putred? Ce îi lipseşte unei partide excelente de amor ca ea să devină o experienţă hrănitoare şi pentru spirit? Iubirea. Ceva ce nu poţi face singur, într-o toaletă publică şi cu imagini pornografice în minte. E ceva ce nu poate fi pus în aplicare decât în tandem, ca un vals perfect sincronizat în care partenerii nu se calcă pe picioare decât foarte rar.

De ce nu sunt femeile copaci, broaşte, ţânţari sau cai, de ce a fost rasa umană împărţită în sexe? O înmulţire asexuată ar fi rezolvat toate problemele de ieri şi de astăzi. Nu s-ar mai fi dus războaie pentru femei, destrămat prietenii, ucis. Mă bucur, totuşi, că femeile nu sunt copaci, broaşte, ţânţari sau cai.

Totul e atât de complicat…

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *